Carmen Gran Reserve Carmenere. Wino wyprodukowane z ręcznie zbieranych winogron dojrzewające 10 miesięcy we francuskim dębie, następnie 2 miesiące w butelce. Nos bogaty w aromaty dojrzałych jagód, przyprawy, tytoniu, cedru. Delikatne akcenty pieprzu i papryki dodają złożoności. Wino z dużym potencjałem starzenia (8-10 lat). Bardzo uniwersalne w łączeniu z potrawami – będzie dobrym kompanem do drobiu, mięs czerwonych, makaronów, twardych serów czy grzybowego risotto. Dobry pomysł na elegancki prezent.
Valdobbiadene Prosecco Superiore Brut Val D’Oca. Wysokiej jakości Prosecco pochodzące z serca regionu Valdobbiadene – historycznego obszaru, gdzie winogrona ze szczepu Glera uprawia się od wieków słynącego z najwyższej jakości Prosecco. Wielokrotnie nagradzane w międzynarodowych konkursach. Aromaty kwiatów, jabłka, gruszki, cytrusów, miodu z mineralnymi nutami. Świetnie zbalansowane. Idealne na wszelkie okazje. Elegancka czarna butelka będzie dodatkowym argumentem za tym, aby wybrać je na wyjątkowy prezent.
Anterra Nero D’Avola. Dobre sycylijskie wino na co dzień wyprodukowane ze szczepu Nero d’Avola. Aromaty czarnej porzeczki, wiśni, konfitur. Świetna relacja jakość-cena. Ciesz się nim podczas romantycznego wieczoru lub podczas niezobowiązującego spotkania z przyjaciółmi w towarzystwie różnorakich przekąsek. Bardzo dobra propozycja do grilla. Zakrętka dodatkowo ułatwi konsumpcję na wszelkiego rodzaju plenerowych spotkaniach latem.
Pugnus Bobal. Wino o znakomitej relacji jakość-cena pochodzące z regionu Utiel-Requena. Aromaty czarnej porzeczki, wiśni, wanilii i beczki. Uniwersalne do łączenia z potrawami – dobry kompan do makaronów, grillowanych mięs, paelli, risotto, pizzy czy zapiekanek. Świetne na wszelkiego rodzaju spotkania towarzyskie. Piękna etykieta z motywem serca jest dodatkową sugestią aby otworzyć to wino na romantyczny wieczór z partnerem czy podarować je na Walentynki.
La Vieille Ferme Rouge. Czerwone wino wyprodukowane przez uznaną rodzinę winiarską Perrin. To zrównoważone czerwone wino z Francji jest wytwarzane z odmian winogron Carignan, Cinsault, Grenache i Syrah. W nosie cudownie wyraziste aromaty śliwek, jeżyn, czarnej porzeczki i jagód, dopełnione wanilią, cynamonem i ziarnem kakao. Ciesz się tym czerwonym winem z Francji w temperaturze 15 – 18°C jako wino towarzyszące do dań takich jak faszerowana papryka, smażona wątróbka z jabłkami, cebulą i sosem z octu balsamicznego czy wszelkiego rodzaju gulasz.
Czerwone wino wytrawne. Wspaniałe portugalskie wino pochodzące z regionu Lisboa. Blend regionalnych szczepów: Tinto Roriz, Syrah i Alicante Bouschet. Starzone w beczce z dębu amerykańskiego przez 6 miesięcy. Nos z wyczuwalnymi nutami wiśni, owoców leśnych, ciemnej czekolady, tytoniu, dymu i cygara, przeplecione aromatami przypraw i kwiatów. W ustach zrównoważone, ze średnią kwasowością i miękkimi taninami, trwałe, z harmonijnym finiszem. Doskonale komponujące się z cięższymi potrawami mięsnymi, ciemnymi sosami i warzywami z grilla. Idealne na kolację ze znajomymi lub na uniwersalny prezent.
Białe wino wytrawne. Szczep Furmint. Wino naturalne, niefiltrowane, dojrzewające na osadzie w beczkach barrique przez 6 miesięcy. Nos aromatyczny, bogaty w nuty mineralne oraz cytrusowe, z zaznaczonym jabłkiem, sianem i lekką nutą pieprzu. W ustach niezwykle świeże, rześkie, o średniej kwasowości, mineralne. Podawać z rybami, drobiem czy pikantnymi potrawami. Odkryj (mało nadal znaną), cudowną Słowenię – zdecydowanie warto!
Musujące wino wytrawne. Słoweński blend szczepów Chardonnay, Welschriesling, Sauvignon Blanc. Wino pétillant-naturel – bez wtórnej fermentacji, butelkowane jeszcze przed zakończeniem fermentacji pierwotnej, bez usuwania osadu drożdżowego. Winogrona zbierane ręcznie. Wino dojrzewało na osadzie w butelce. W nosie jak i w ustach przywołuje skojarzenie dojrzałego jabłka, gruszki, pomelo, pomarańczy i truskawki. W ustach wyczuwalna soczysta kwasowość z długim, słonym, mineralnym finiszem. Bardzo ciekawa propozycja na wszelkie spotkania towarzyskie i imprezy w gronie znajomych.
Mottura Fiano Del Salento. Czy wiesz, że południe Włoch to nie tylko Primitivo i wina czerwone? Spróbuj wspaniałego Fiano z regionu Apulia, kojarzonego głównie ze szczepem Primitivo. Wino wyprodukowane z winogron z ręcznego zbioru. Aromaty delikatnej brzoskwini, owoców tropikalnych i białych kwatów. Soczyste, odzwierciedlające słoneczny mikroklimat. Ciesz się tym winem podczas lunchu lub kolacji, gdzie zaserwujesz rybę, owoce morza, warzywny gulasz czy kurczaka bądź indyka i zaskocz najbliższych tym wspaniałym połączeniem.
Anterra Grillo. Świetne sycylijskie Grillo – świeże, młode wino na co dzień. Intensywny bukiet owoców egzotycznych oraz kwiatów. Idealnie zachowana równowaga między kwasowością, a słodyczą. Dobry partner do grillowanych dań oraz lekkiej wegetariańskiej kuchni. Ciesz się nim podczas pikników i wszelkich letnich plenerowych spotkań z przyjaciółmi.
Feudo Arancio Rosso Riserva. Absolutny bestseller. Wino pochodzące z Sycylii, z gron Nero d’Avola pochodzących z dwóch różnych regionów (Ragusa, Agigento). 30% wina dojrzewa w kadziach ze stali nierdzewnej, a 70% we francuskim dębie przez 8-10 miesięcy. Bukiet niezwykle bogaty o aromatach jeżyn, wiśni, dymu tytoniowego, wanilii. Eleganckie, przyjemne wyważone. Z pewnością przypadnie do gustu wielbicielom słynnego Primitivo. Gdy spróbujesz tego wina to z bardzo dużym prawdopodobieństwem zostanie ono Twoim ulubionym wyborem na wiele okazji. A piękna etykieta z motywem arabeski dodatkowo sprawia, że jest to dobry kandydat na elegancki prezent.
Mcwilliams Mcw 660 Reserve Tumbarumba Pinot Noir. Australijski Pinot Noir pochodzący z regionu Tumbarumba z winnic położonych 660 m n.p.m. Wino dojrzewało 8 miesięcy w beczce z dębu francuskiego. Aromaty wiśni, truskawki, czeronwje porzeczki, ciemnej śliwki z charakterystycznymi nutami przypraw, eukaliptusa jak również ziemisto-mineralnymi. Wino, które zapada w pamięć. Orzeźwiająca czerwień lekko schłodzona będzie idealna nie tylko na porę jesienno-zimową, ale również na wiosenno-letnią. Odpowiednie dla miłośników smukłych win z wysoką kwasowością.
Villa Huesgen Riesling By The Glass. Niemiecki Riesling z Doliny Mozeli. Aromaty grejpfruta, limonki, brzoskwini, moreli, zielonego jabłka, melona z delikatną mineralnością. Bardzo świeże, dobrze zbalansowane z zaznaczoną kwasowością. Jak informuje nas producent na kontretykiecie „made by happy people”. Wyprodukowany by uszczęśliwiać, będzie cieszył jeszcze bardziej z daniami warzywnymi (szparagi, buraki), rybami (pstrąg), sałatkami (komosa ryżowa), owocami morza (krewetki), makarony (z jogurtowym pesto). Do picia także solo!
Carmen Insigne Merlot. Dobre chilijskie wino czyli charakteryzujące się świetną relacją jakość-cena. Wino o intensywnym i głębokim rubinowym kolorze z delikatnymi fioletowymi tonami. Dominujące aromaty czarnych owoców, takich jak jeżyny i śliwki uzupełnione subtelnymi nutami korzennymi, wanilii i karmelu pochodzącymi z dojrzewania w beczce. Wino o wspaniałym, owocowym, intensywnym i świeżym finiszu. Wino uniwersalne, dobrze się komponuje z szeroką gamą potraw. Dobry wybór „w ciemno” gdy odwiedzamy znajomych lub gościmy ich u siebie.
Różowe wino półsłodkie. Eleganckie, lekko słodkie wino ze szczepu Dornfelder o jasnoróżowym kolorze. Wino o intensywnym aromacie owoców truskawek, malin, poziomek i czerwonej porzeczki. Podawaj mocno schłodzone jak aperitif, dodatek do lekkich sałat z owocami lub do deserów na bazie czerwonych owoców. Idealna propozycja na letnie przyjęcia!
Villa Maria Riesling. Riesling wyprodukowany przez Villa Maria – najczęściej nagradzaną nowozelandzką winnicę na świecie. Świeży, orzeźwiający. Aromaty ctrusów, limonki, brzoskwini, wiosennych kwiatów z delikatną kwasowością. W ustach wyczuwalna delikatna słodycz zbalansowana kwasowością. Wino bardziej w kierunku „off-dry” niż wina bardzo wytrawnego. Finisz jest sługi, przyjemny i mineralny. Idealny produkt do podania w trakcie letniego lunchu w towarzystwie sałatek, dań wegetariańskich, ryb, owoców morza czy białego, chudego mięsa.
Punto Oro Vino Spumante Millesimato. Wyjątkowe wino musujące z limitowanej edycji. Ciekawa wariacja na temat Prosecco – gdyż zostało wyprodukowane tą samą metodą (charmat) z tą różnicą, że Glera została połączena z Chardonnay. Aromaty cytusów, gruszek, jabłek, pestkowców. Przyjemne mineralne zakończenie. Zamknięte w eleganckiej złotej butelce będzie dodatkowo podkreślać doniosłość okazji, w której zostanie zaserwowane.
Anterra Pinot Noir. Dobre włoskie Pinot Noir – młode lekkie wino na co dzień. Zachwyć się aromatami truskawek, malin, wiśni i śliwek z delikatnym akcentem białego pieprzu i goździków. Ciesz się nim podczas romantycznego wieczoru lub podczas niezobowiązującego spotkania z przyjaciółmi w towarzystwie różnorakich przekąsek. Zakrętka dodatkowo ułatwi konsumpcję na wszelkiego rodzaju plenerowych spotkaniach latem.
Castel Firmian Cabernet Sauvignon. Dobre cabernet Sauvignon czyli charakteryzujące się świetną relacją jakość-cena. Wino pochodzące z północnych Włoch, regionu położonego u stóp Dolomitów – Trentino, który kojarzony jest głównie z zimowymi wyjazdami na narty. Warto wiedzieć, że Dolomity to nie tylko tysiące kilometrów imponujących tras narciarskich, ale również tysiące imponującyh win. Wino dojrzewałó 6-10 miesięcy w dębowej beczce. Bardzo dobrze zrównoważony, klasyczny przykład Cabernet Sauvignon o typowych aromatach szczepu: czarnej porzeczki, jagód, czarnej wiśni, przypraw. Wino nada się do desek serów (brie, Camembert, Gorgonzola), dań mięsnych, wegetariańskich burgerów, grzybowego risotto, grillowanych warzyw lub deserowej czekolady. Zaplanuj kolację, zaproś przyjaciół i ciesz się życiem z tym Cab Sauv!
Galeam Monastrell. Dobre hiszpańskie wino czyli charakteryzujące się świetną relacją jakość-cena pochodzące z regionu Alicante. Wyprodukowane z organicznych winnic, gron ze szczepu Monastrell. Wino o aromatach ciemnych owoców, jak jagody, czarne porzeczki z delikatnymi nutami przypraw. Wino uniwersalne, dobrze się komponuje z szeroką gamą potraw. Dobry wybór „w ciemno” gdy odwiedzamy znajomych lub gościmy ich u siebie.
Manuel Manzaneque Tempranillo Cabernet. Bardzo przyjemne wino stanowiące blend szczepów Tempranillo i Cabernet Sauvignon o wyraźnych aromatach czerwonych i czarnych owoców. Wino będzie idealnym kompanem do dań takich jak paella, lasagne, pizza, spaghetti (dania na bazie pomidorów), grillowane mięsa czy dań kuchni meksykańskiej. Idealne na romantyczne wieczory lub spotkania z przyjaciółmi.
Carmen Insigne Cabernet Sauvignon. Dobre chilijskie wino czyli charakteryzujące się świetną relacją jakość-cena. Bardzo jasna i żywa czerwień z fioletowymi refleksami. Intensywne aromaty czarnych i czerwonych owoców takich jak porzeczka, wiśnia, jeżyna, śliwka, malina z lekką nutą wanilii, toffi i karmelu, rozwiniętych podczas starzenia we francuskim i amerykańskim dębie. Na podniebieniu taniny są zarówno przyjazne, jak i mocne, a finisz jest długi, świeży i trwały. Idealne do serów, wszelkiego rodzaju makaronów, pieczonych mięs.
Villa Maria Reserve Chardonnay. Elegancki przykład nowoświatowego Chardonnay wyprodukowanego przez Villa Maria – najczęściej nagradzaną nowozelandzką winnicę na świecie. Aromaty owoców pestkowych, gruszek, skórek cytrusów, białych kwiatów, herbatników, biszkoptów, orzechów laskowych. W smaku wino jest pełne, o kremowej fakturze i wyraźnej kwasowości, z nutami dojrzałych owoców tropikalnych, migdałów i orzechów. Pij je solo lub w towarzystwie tłustszych ryb, owoców morza czy drobiu.
Villa Maria Lightly Sparkling Rose. Bardzo przyjemne, interesujące, delikatnie musujące nowozelandzkie rosé. Aromaty czerwonych jagód, kwiatów, truskawek i malin. Bardziej w kierunku „off-dry” niż mocno wytrawnego wina. Lekkie i orzeźwiające. Pij w trakcie pikników i wiosenno-letnich spotkań na świeżym powietrzu. Ciesz się nim w towarzystwie rodziny i przyjaciół.