Mcwilliams Mcw 660 Reserve Tumbarumba Pinot Noir. Australijski Pinot Noir pochodzący z regionu Tumbarumba z winnic położonych 660 m n.p.m. Wino dojrzewało 8 miesięcy w beczce z dębu francuskiego. Aromaty wiśni, truskawki, czeronwje porzeczki, ciemnej śliwki z charakterystycznymi nutami przypraw, eukaliptusa jak również ziemisto-mineralnymi. Wino, które zapada w pamięć. Orzeźwiająca czerwień lekko schłodzona będzie idealna nie tylko na porę jesienno-zimową, ale również na wiosenno-letnią. Odpowiednie dla miłośników smukłych win z wysoką kwasowością.
Audentia Reserva. Dobre hiszpańskie wino czyli charakteryzujące się świetną relacją jakość-cena. Blend szczepów Tempranillo, Monastrell, Cabernet Sauvignon dojrzewający przez 12 miesięcy w dębowej beczce. Aromaty owocowego kompotu, wanilii, dymu io czekolady. Świetna równowaga między owocowością, a aromatami pochodzącymi z beczki. Dosyć wyraźna słodycz, niezbyt wysoka kwasowość. Bardzo uniwersalne, świetnie nada się na różnorakie okazje.
Manuel Manzaneque Tempranillo Cabernet. Bardzo przyjemne wino stanowiące blend szczepów Tempranillo i Cabernet Sauvignon o wyraźnych aromatach czerwonych i czarnych owoców. Wino będzie idealnym kompanem do dań takich jak paella, lasagne, pizza, spaghetti (dania na bazie pomidorów), grillowane mięsa czy dań kuchni meksykańskiej. Idealne na romantyczne wieczory lub spotkania z przyjaciółmi.
118,00 złPierwotna cena wynosiła: 118,00 zł.103,84 złAktualna cena wynosi: 103,84 zł.
Villa Maria Reserve Chardonnay. Elegancki przykład nowoświatowego Chardonnay wyprodukowanego przez Villa Maria – najczęściej nagradzaną nowozelandzką winnicę na świecie. Aromaty owoców pestkowych, gruszek, skórek cytrusów, białych kwiatów, herbatników, biszkoptów, orzechów laskowych. W smaku wino jest pełne, o kremowej fakturze i wyraźnej kwasowości, z nutami dojrzałych owoców tropikalnych, migdałów i orzechów. Pij je solo lub w towarzystwie tłustszych ryb, owoców morza czy drobiu.
Prosecco Rose Millesimato’20 Extra Dry Val D’Oca. Różowe Prosecco od renomowanego producenta Val d’Oca. Wino wyprodukowane ze szczepów Glera i Pinot Noir. Lekkie, półwytrawne o aromatach truskawek, poziomek, malin i białych kwiatów. Wspaniała propozycja na romantyczną kolację we dwoje, walentynkowy wieczór czy upominek. Must have na lato!
Feudo Arancio Syrah. Wspaniała czerwona Sycylia, w której się zakochasz. Wino będące synonimem dobrej relacji jakość-cena. Wino wyprodukowane ze szczepu Syrah dojrzewające przez 6 miesięcy w beczce. W nosie aromaty odzwierciedlające sycylijski słoneczny klimat – dojrzałe owoce leśne, jagody, tymianek, czarny pieprz uzupełnione delikatną nutą dębu i czekolady. Wino, które rekomendujemy mieć zawsze w zanadrzu w domowych zasobach, bowiem jest przyjemne, niezobowiązujące, zrównoważone i niezwykle uniwersalne. Piękna etykieta z motywem arabeski jest tylko dodatkowym argumentem, aby podarować je bliskiej osobie na prezent.
Rotari Reserva D’Oro Brut. To wino jest argumentem za tym, aby przestać ograniczać się jedynie do picia Prosecco, gdyż włosi z Północy oferują całe spektrum innych, niezwykle atrakcyjnych win musujących. Rotari Brut Riserva to wino wyprodukowane w 100% z gron Chardonnay i wytworzone metodą tradycyjną – z drugą fermentacją w butelce, dojrzewając na osadzie co najmniej 36 miesięcy. Niezwykle eleganckie, orzeźwiające. Dominujące aromaty świeżego zielonego jabłka, cytrusów, gruszki z nutami mineralnymi i delikatną nutą brioche oraz tostów. Nada się idealnie na wszelkiego rodzaju toasty i długie letnie wieczory z przyjaciółmi lub partnerem na tarasie czy balkonie.
Chablis Louis Jadot. Chablis – jedno z najsłynniejszych i najlepszych białych win świata. Chablis pochodzące z prestiżowej winnicy Louis Jadot. Wino gwarantujące niezapomniane doznania smakowe, odzwierciedlające terroir (siedlisko/podłoże) typowe w regionie i oddające jego mineralność. Aromaty typowe dla Chablis takie jak zielone jabłko, cytrusy, mineralne. Podawać z owocami morza (krewetkami, ostrygami), rybami, kozimi serami, daniami kuchni wegetariańskiej.
Grand Arte Touriga Nacional. Przykład świetnego czerwonego wina portugalskiego wyprodukowanego ze szczepu Touriga Nacional – czerwonej odmiany winorośli uważanej za najszlachetniejszą z miejscowych odmian. Wino dojrzewające 6 miesięcy we francuskim dębie, następnie 6 miesięcy w butelce przed wypuszczeniem na rynek. Bogata, żywa i intensywnie owocowa czerwień z soczystymi czarnymi owocami i pikantnymi smakami. Świetne wino, idealne do mocno aromatyzowanych serów oraz grillowanych czerwonych mięs. Świetny partner do spotkań w gronie najbliższych znajomych.
El Cometa Del Sur Garnatxa Negra/Syrah. Hiszpański blend ze szczepów Syrah, Garnacha Negre i Carinyena o aromatach czerwonych owoców, z delikatną nutą przypraw. Niezwykle uniwersalne wino czerwone, które będzie pasowało do wszelkiego rodzaju przekąsek tapas, jak również pite solo. Wino idealne na wszelkiego rodzaju niezobowiązujące spotkania z przyjaciółmi czy „wieczór z Netflixem”.
Prosecco Extra Brut Valdobbiadene Rive Di Santo. Prosecco Rive di Santo Stefano to kategoria Prosecco, która obejmuje wyłącznie wina pochodzące z jednego z 43 określonych wzgórz (tzw. rive) w regionie Valdobbiadene. Rive di Santo Stefano to jedno z tych wzgórz, gdzie uprawia się winogrona na stromych, skalistych zboczach. Wino to zyskało D.O.C (Denominazione di Origine Controllata) – czyli kontrolowane pochodzenie i jakość. Aromaty jabłka, białych kwaitów i cytrusów. Wino, które zadowoli nawet najbardziej wymagających miłośników wina.
Castel Firmian Pinot Grigio Riserva. Wino pochodzące z północnych Włoch, regionu położonego u stóp Dolomitów – Trentino, który kojarzony jest głównie z zimowymi wyjazdami na narty. Warto wiedzieć, że Dolomity to nie tylko tysiące kilometrów imponujących tras narciarskich, ale również tysiące imponujących win. 60% wina dojrzewa przez 6-8 miesięcy w dębowych beczkach. Aromaty dojrzałych gruszek, białej brzoskwini, rumianku, akacji uzupełnione aromatem brioche i wanilii. Idealne do posiłku, gdzie zaserwujesz rybę, drób, sałatki, grillowane warzywa, delikatne dania na bazie ryżu.
Mcwilliams Mcw 660 Reserve Tumbarumba. Australijskie Chardonnay pochodzące regionu Tumbarumba z winnic położonych 660 m n.p.m. Wino dojrzewało 8 miesięcy w beczce z dębu francuskiego. Aromaty białych owoców pestkowych, cytrusów zrównoważone aromatami wanilii, świeżego chleba i biuszkoptu. Wino, które zapada w pamięć. W ustach obok aromatów owocowych wyczuwalne smaki migdałów i orzechów laskowych. Bardzo trwały finisz. Świetne w towarzystwie miękkich kremowych serów, makaronów z pesto lub sosami na bazie sera, białych ryb i drobiu z sosami na bazie masła. Świetne również do warzywnych przekąsek.
Audentia Petit Verdot. Dobre hiszpańskie wino czyli charakteryzujące się świetną relacją jakość-cena. Wyprodukowane w 100% ze szczepu Petit Verdot. Wyraźne aromaty czerwonych porzeczki, wiśni, przypraw z nutami balsamicznymi i odrobiną mentolu. Idealne do tapas, wszelakich przekąsek podczas spotkań towarzyskich. Wino wegańskie, nie zawierające składników pochodzenia zwierzęcego (często przy produkcji wina używa się białka kurzego w celu filtracji wina).
Jean-Marc Brocard Chablis. Chablis – jedno z najsłynniejszych i najlepszych białych win świata. Chablis od Jean-Marc Brocard udowadnia, że ta opinia jest zasadna i nie jest przesadzona. Wino gwarantujące niezapomniane doznania smakowe, odzwierciedlające terroir (siedlisko/podłoże) typowe w regionie i oddające jego mineralność. Wino świeże, o wysokiej kwasowości, a jednocześnie eteryczne i przenikliwe. Aromaty owoców cytrusowych, limonki, zielonego jabłka, gruszki, melona, wyjątkowej mineralności. Znakomite do owoców morza (ostryg!), ryb, kozich serów, warzyw, chudych mięs w sosach kremowych. Wino wegańskie.
Retro Primitivo di Manduria. Włoskie wino wyprodukowane ze szczepu Primitivo o kolorze purpurowym. W ustach wyczuwalne aromaty suszonej śliwki, tytoniu, czekolady, kawy. Wino o solidnej strukturze dzięki podwyższonej zawartości alkoholu. Sprawdzi się idealnie jako wino do grillowanego mięsa, dziczyzny, do serów. Idealne wino na prezent.
Czerwone wino wytrawne wyprodukowane ze szczepu Tinta del Toro (Tempranillo). Stała pielęgnacja winorośli, szacunek dla rytmu natury i sztuka selekcji winogron to filary dobrego wina – wszystkie zamknięte zostały w tym cudownym winie. Wiśniowy kolor z fiołkowymi refleksami. Wino pełne, złożone łączące dojrzałe czerwone i czarne owoce z aromatami pochodzącymi z dojrzewania w dębowej beczce (12 miesięcy). Wino wyprodukowane z winorośli, które mają ponad 60 lat co daje niezwykle skoncentrowany smak i długi finisz. Doskonale skomponuje się z grillowanymi potrawami i dojrzewającymi serami. Wino jest gotowe do picia teraz, ale czeka je jednocześnie pozytywna ewolucja w ciągu najbliższych 6 lat. Wysoko oceniane przez konusmentów (Vivino).
Białe wino słodkie. Wino lodowe – zostało wyprodukowane z naturalnie przymrożonych winogron (bardzo późne zbiory). To słodkie wino ze szczepu Silvaner posiada bardzo intensywny bukiet o aromatach białych kwiatów, kandyzowanych cytrusów i suszonych owoców. W smaku wyraźne buty miodowe, dojrzałego jabłka, cytryny, suszonej moreli i figi. Wino sprawdzi się idealnie jako partner do deserów na bazie lodów, białej czekolady lub suszonych owoców. Idealna propozycja do urodzinowego tortu!
Villa Maria Earth Garden Pinot Noir. Villa Maria Earth Garden Pinot Noir. Projekt „Earth Garden” winnicy Villa Maria jest związany z uprawą winorośli w sposób odpowiedzialny, zrównoważony w celu ochrony ziemi dla przyszłych pokoleń. Winnica stawia sobie za główny cel promowanie takiej formy uprawy winorośli. Villa Maria stosuje ekologiczne rozwiązania od 2010 roku. Ten projekt to tętniące życiem ogrody pełne dzikich kwiatów znajdujące się między rzędami winnic. EarthGarden Pinot Noir oddaje bogactwo natury zgodnie z zamierzeniami projektu. Aromaty czarnych owoców z subtelnymi nutami kwiatowymi, dymnymi, ziemistymi i delikatną kwasowością. Spróbuj tego wina z potrawami z akcentem grzybowym lub truflowym, aby podkreślić ich ziemisty charakter.
Privada Bodega Norton Estate Reserve. Wino klasy premium pochodzące od Bodegas Norton – domu winairskiego ze 125-letnim doświadczeniem. Wspaniały argentyński blend Merlot, Cabernet Suavignon i Malbec dojrzewający przez 16 miesięcy w dębowej beczce, a następnie przez 12 miesięcy w butelce. Wyczuwalne aromaty czarnej porzeczki, jagody, śliwki, dymu, kawy, skóry i drewna. NIezwykle długi finisz. Serwuj z treściwymi potrawami do eleganckiej kolacji. Istny rarytas!
Mcwilliams Mount Pl. Philip Shiraz. Flagowy australijski Shiraz pochodzący regionu Hunter Valley. Wino dojrzewało 12 miesięcy częściowo w kadziach ze stali nierdzewnej, a częściowo w dębowych beczkach. Wino o typowym profilu Shiraz z tego odległego kontynentu chrakteryzujące się aromatami czerwonych i czarnych owoców w znakomitym połaczeniu aromatów przypraw, ziół, pieprzu. Bardzo trwały finisz. Ten australijski Shiraz najlepiej komponuje się z grillowanymi lub pieczonymi daniami mięsnymi, takimi jak hamburgery, pieczeń wołowa, steki, jagnięcina, dziczyzna. Zaproś znajomych na kolację i zaserwuj australijską ikonę – Shiraz.
Villa Huesgen Riesling Enkircher Steffensberg. Wino klasy premium pochodzące z historycznej winnicy z ponad 100-letnich krzewów sprzed filoksery (plagi mszyc, która drugiej połowie XIX wieku praktycznie doszczętnie zrujnowała winnice w całej Europie). Winogrona zbierane ręcznie. Cudowne aromaty kwiatu pomarańczy, cytryny, mirabelki, brzoskwini, mineralne. Nadaje się do długiego przechowywania. Czyste uosobienie Rieslinga. Idealne na wyjątkową okazję lub wspaniały prezent.
Villa Huesgen Schiefer Riesling. Niemiecki Riesling z Doliny Mozeli, ze stromych zboczy winnicy Trabener Wurzgarten. Zdecydowana kwasowość i mineralność w pełni oddają łupkowe terroir (Schiefer). Aromaty zielonego jabłka, owoców cytrusowych, ziół (mięty). Jak informuje nas producent na kontretykiecie „made by happy people”. Wyprodukowany przez szczęśliwych ludzi aby uszczęśliwiać.
Produkt chwilowo niedostępny.