Val Saint Pierre Viognier. Dobre białe francuskie wino czyli takie, które znakomicie wypada w relacji jakość-cena. Bardzo przyjemne wino wyprodukowane w 100% ze szczepu Viognier. Aromaty owoców pestkowych (morela, brzoskwinia), tropikalnych (mango, ananas, marakauja) oraz wiosennych kwiatów. Wyraźna kwasowość. Niezwykle orzeźwiające. Wino, które Cię zachwyci. Pij je solo lub w towarzystwie dań z rybą, białym mięsem, lekkich dań kuchni azjatyckiej.
Chateau Pithivier. Dobre francuskie wino czyli charakteryzujące się świetną relacją jakość-cena. Klasyczny przykład owocowego Claret (wina z Bordeaux). Wyczuwalne aromaty czerwonych i czarnych owoców zwłaszcza wiśni i śliwek. Ten niezobowiązujące Bordeaux będzie świetnym partnerem do spotkań w gronie najbliższych znajomych.
Domaines Schlumberger Riesling. Znakomity przykład alzackiego Rieslinga, który był wielokrotnie nagradzany przez ekspertów (Wine Enthusiast, Wine Spectator). Dojrzewał na osadzie od 6 do 8 miesięcy. Nos o aromatach grejpfruta, limonki, jabłka, moreli z bardzo wyraźnymi nutami mineralnymi wręcz „ropnymi/benzynowymi” nutami. Złożony, wyrafinowany. Dobry wybór dla miłośników win o bogatej strukturze i subtelnych nutach smakowych. Sprawdzi się dobrze zaserwowany do dań kuchni alzackiej (choucroute garnie czy tarte flambée), marynowanych, pieczonych i smażonych ryb, owoców morza.
La Vieille Ferme Rouge. Czerwone wino wyprodukowane przez uznaną rodzinę winiarską Perrin. To zrównoważone czerwone wino z Francji jest wytwarzane z odmian winogron Carignan, Cinsault, Grenache i Syrah. W nosie cudownie wyraziste aromaty śliwek, jeżyn, czarnej porzeczki i jagód, dopełnione wanilią, cynamonem i ziarnem kakao. Ciesz się tym czerwonym winem z Francji w temperaturze 15 – 18°C jako wino towarzyszące do dań takich jak faszerowana papryka, smażona wątróbka z jabłkami, cebulą i sosem z octu balsamicznego czy wszelkiego rodzaju gulasz.
La Vieille Ferme Blanc. Białe wino wyprodukowane przez uznaną rodzinę winiarską Perrin. Cuvée winifikowane z odmian Bourboulenc, Grenache Blanc, Ugni Blanc i Vermentino. Urzeka aromatem nektarynki, brzoskwini, kwiatu pomarańczy i wiciokrzewu. La Vieille Ferme Vin De France Blanc marki Famille Perrin to właściwy wybór dla każdego, kto lubi jak najmniej słodyczy w winie. Jednocześnie wino nie jest „płaskie”, co nie jest oczywistością w przypadku win z zakresu podstawowego. To lekkie białe wino jest zrównoważone i złożone, z trwałym finiszem. Doskonale sprawdzi się jako wino towarzyszące do kokosowego curry z limonką, zapiekanki ziemniaczanej z łososiem czy tortilla española (omlet) z porem.
Chateau Bonnet Blanc. Wyśmienity przykład białego wina z Bordeaux o rewelacyjnym stosunku jakość-cena. Blend Sauvignon Blanc, Samilion, Muscadelle o aromatach cytrusów, bukszpanu, kwiatu akacji. Wysoka kwasowość, typowa francuska elegancja. Sauvignon Blanc, które stanie się winem, do którego wracasz, po które sięgniesz ponownie zawsze gdy będziesz niezdecydowany, a będziesz chciał się napić czegoś dobrego.
Cotes Du Rhone Reserve-Perrin. Klasyczne Côtes du Rhône od bardzo uznanego producenta – rodziny Perrin. Blend szczepów Grenache, Mourvèdre, Syrah.Aromaty ciemnych owoców, jagód, wiśni, karmelu, przypraw, dymu, tchnienie zapachu skóry. Owocowe i mięsiste z przyjemnymi taninami i dobrym, trwałym zakończeniem. Podawać z grillowanym, pieczonym lub duszonym mięsem lub twardymi serami. Znakomite wino, które zawsze powinieneś mieć pod ręką!
Miraval Rose Studio to wytrawne wino różowe, które jest blendem szczepów takich jak Cinsault, Grenache, Rolle, Tibouren. Wino zachyca swym jasnoróżowym kolor z pastelowymi refleksami. Przyjemny nos ukazujący bukiet aromatów czerwonych jagód i kwiatu wiśni. Na podniebieniu pełne, żywe, z wyraźnym posmakiem czerwonej pomarańczy i czerwonej porzeczki oraz z doskonale zrównoważoną mineralnością i lekką nutą goryczy. Długi, soczysty finisz jest pięknym dopełnieniem tego niezwykle eleganckiego wina. Będzie to idealne wino w sezonie wiosenno letnim.
Jean Remi Demi Sec Vin Mousseux. Dobre musujące wino czyli charakteryzujące się świetną relacją jakość-cena. Jean Remi Demi Sec Vin Mousseux Blanc to bardzo przyjemne wino musujące o aromatach owoców i białych kwiatów. Świetnie sprawdzi się na wszelkiego rodzaju uroczystościach: bankietach, weselach, konferencjach, wernisażach. Warto je zakupić online i w prosty sposób zadbać o ważny element udanego spotkania – wino!
Wino wyprodukowane w 100% z gron Chardonnay pochodzących z winnic uprawianych w sposób zrównoważony we francuskim regionie Burgundia. Właściwie to tylko sztywny podział apelacji sprawia, że na etykiecie nie ma napisu „Chablis” – dzięki czemu możemy cieszyć się stylem tego najbardziej wyrafinowanego francuskiego wina w bardziej „ludzkiej” cenie. Niezwykle mineralne, o pięknych aromatach białych kwiatów, cytryny i mandarynki. Na podniebieniu więcej cytrusów i dodatkowe aromaty zielonego jabłka, prowadzące do pikantnej kwasowości i zdecydowanej mineralności. Idealnie pasuje do ceviche, sushi, letnich sałatek czy ostrtyg! Wino wegańskie.
Bourgogne Chardonnay Louis Jadot. Wino od prestiżowego producenta Louis Jadot. W procesie winifikacji połowa wina dojrzewa w dębowych beczkach, a połowa w kadziach ze stali nierdzewnej co daje nam świetnie zrównoważone wino, łączące świeżość z dobrą strukturą. W nosie aromaty moreli, agrestu, gruszki, brzoskwini i limonki, w połączeniu z zapachem pudełka po cygarach, masła, beczki. Eleganckie, wytrawne – esencja francuskich win. Doskonale skomponuje się z tłustszymi rybami, makaronami z sosami kremowo-jogurtowymi, curry na bazie mleka kokosowego z limonką czy daniami na bazie fasoli i pomidorów.
Domaines Ott Rose Clos Mireille . Bardzo eleganckie białe wino pochodzące od prestiżowego, francuskiego producenta Domaines Ott. Prowansalski blend szczepów Grenache, Cinsault, Syrah w najlepszym wydaniu. Wino o delikatnym, subtelnym odcieniu różu będącego skutkiem krótkiej maceracji. Aromaty skórki grejpfruta, limonki, kwiatu pomarańczy, truskawek, brzoskwini, melona, migdałów, mango z mineralnymi nutami. Oddaje terroir, gdzie dominują łupki z gliną. Eteryczne, elegancie, trwałe. Idealne na Walentynki, kolację we dwoje, na czas spędzany latem nna świeżym powietrzu. Podawaj jako aperitif lub z warzywnym risotto, łososiem, tuńczykiem, makaronami z delikatnymi sosami (np. na bazie pomidorów lub owoców morza), carpaccio, gazpacho, pierożkami dim sum, libańskimi mezze, kozimi serami, daniami kuchni marokańskiej, wietnamskimi spring rolls, pesto, delikatnym drobiem i cielęciną. Produkt chwilowo niedsotępny.
Louis Roederer Collection 242 Brut. Szampan pochodzący z jednego z najbardziej prestiżowych domów winiarskich świata Maison Louis Roederer, którego szampany w tym kultowy Cristal, są uważane za symbole luksusu i wyrafinowania. Louis Roederer ma niezwykle bogatą historię (produkował szampany dla rosyjskich carów), będąc obecnie firmą innowacyjną technologicznie, promującą zrównoważony rozwój rolnictwa i stosującą ekologiczne praktyki w uprawie winorośli. Szampan niezwykle elegancki, eteryczny, o aromatach jabłek, gruszek, moreli, cytrusów, orzechów, migdałów, cynamonu i imbiru. Cudowna struktura ze smacznym zakończeniem. Szampan absolutnie najwyższej jakości. Do medytacji, celebracji i wszelkich posiłków.
Chateau Bonnet Rouge. Wyśmienity przykład wina z Bordeaux o rewelacyjnym stosunku jakość-cena. Blend Cabernet Sauvignon i Marlot o aromatach ciemnej wiśni, trudkawek, czarnej porzeczki, śliwek oraz fiołków. Ujmująco zrównoważone, uniwersalne. Podstawowe Bordeaux, które stanie się winem, do którego wracasz, po które sięgniesz ponownie zawsze gdy będziesz niezdecydowany, a będziesz chciał się napić czegoś nieskomplikowanego, ale dobrego i jednocześnie w rozsądnej cenie.
Chateau Le Loup. Château Le Loup, położone jest na granicy apelacji Montagne, na północnych zboczach Saint-Emilion. Niezwykły blend złożony z 50% z Merlota i w 50% z Cabernet Sauvignon oddający charakter „prawdziwego Saint-Emilion”. Przepełnione owocowością, eleganckimi taninami, dobrze skoncentrowane. Świetne do wszelkiego rodzaju czerwonych mięs (zwłaszcza jagnięciny) jak również do desek serów. Wysoko oceniane, nada się na prezent, randkę, kolację z przyjaciółmi.
Val Saint Pierre Grenache. Dobre czerwone francuskie wino czyli takie, które znakomicie wypada w relacji jakość-cena. Bardzo przyjemne wino wyprodukowane w 100% ze szczepu Grenache. Wino dojrzewało przez 3 lata w dębowej beczce. Aromaty jeżyn, ciemnej śliwki, czarnych owoców z odrobiną pikantnych nut (zwłaszcza pieprzu). Wyraźnie wyczuwalna mineralność pochodząca z wapiennego terroir. Pije je w towarzystwie dobrze przyprawionych dań mięsnych, dymionymi i zwęglonymi smakami grilla. Zaserwowanie tego wina z orientalnymi daniami z dodatkiem kolendry, kardamonu, garam masala, białego pieprzu czy ziela angielskiego będzie strzałem w dziesiątkę.
Chablis Louis Jadot. Chablis – jedno z najsłynniejszych i najlepszych białych win świata. Chablis pochodzące z prestiżowej winnicy Louis Jadot. Wino gwarantujące niezapomniane doznania smakowe, odzwierciedlające terroir (siedlisko/podłoże) typowe w regionie i oddające jego mineralność. Aromaty typowe dla Chablis takie jak zielone jabłko, cytrusy, mineralne. Podawać z owocami morza (krewetkami, ostrygami), rybami, kozimi serami, daniami kuchni wegetariańskiej.
Miraval Rose. Wino pochodzące z posiadłości Miraval, która należy do amerykańskich gwiazd filmowych Brada Pitt’a i Angeliny Jolie. We współpracy z jedną z najlepszych francuskich rodzin winiarskich Perrin stworzyli to wyjątkowe Miraval Rosé – okrzyknięte przez „The Wall Street Journal” najlepszym różowym winem na świecie. Gdy w Walentynki 2013 produkt został po raz pierwszy wypuszczony raz na rynek w ciągu 5 godzin sprzedała się cała roczna produkcja. Niezwykle eleganckie różowe wino o łososiowym kolorze, mineralne, o aromatach cytrusów, czerwonych owoców i kwiatów. Eteryczne, eleganckie – idealne na randkę lub Walentynki!
Eleganckie, francuskie, wytrawne wino białe od znakomitego producenta André Lurton, który jest obecnie jednym z trzech największych właścicieli gruntów w Bordeaux, (posiadającym ponad 1556 akrów). Wino średnio intensywne o aromatach białych owoców, brzoskwini, grejpfruta z delikatną maślaną nutą. Na podniebieniu dobrze zrównoważone, świeże z przyjemną strukturą typową dla Sauvignon Blanc. Wyczuwalne nuty owoców pestkowych (brzoskwinia, morela), a także brioche. Wino świetnie się sprawdzi w towarzysztwie m.in. terriny z łososiem, owoców morza czy dań kuchni wegetariańskiej.
Charles Mignon Blanc Premium Reserve, to oryginalny szampan stanowiący klasyczny kupaż gron Pinot Noir (20%), Pinot Meunier (55%) i Chardonnay (25%). Winogrona pochodzą z ręcznych zbiorów z okolic marne Valley. Zmysłowe aromaty brzoskwini, moreli, jabłek, orzechów i białych kwiatów, cytrusów, miodu i dębu. W ustach świeży, gładki z delikatnym mineralnym posmakiem. Doskonały jako aperitif lub uzupełnienie wyrafinowanych dań. Będzie wspaniałym towarzyszem wszelkich celebracji, jubileuszy, sukcesów. Sprawdzi się również jako propozycja eleganckiego prezentu. Wysoko oceniany przez ekspertów (90 pkt. Wine Enthusiast, 88 pkt. James Suckling). Tutaj w wersji magnum – 1,5l butelka będzie idealna do celebracji sukcesów i radosnych momentów w większym gronie.
Domaines Schlumberger Pinot Gris. Znakomity przykład alzackiego Pinot Gris, który był wielokrotnie nagradzany przez ekspertów (Wine Spectator, Wine&Spirits, Smart Buy, Bettane&Desseauve Guide). Dojrzewał na osadzie około 8 miesięcy. Nos o aromatach soczystych białych owoców, pigwy, mocno mineralny. Bardzo szlachetne i eleganckie wino. Dobry wybór dla miłośników win o bogatej strukturze i subtelnych nutach smakowych. Sprawdzi się idealnie w towarzystwie drobiu, ryb, owoców morza i lekkich sałatek.
Domaines Schlumberger Gewurztraminer. Znakomity przykład alzackiego Gewürztraminera, który był wielokrotnie nagradzany przez ekspertów (Wine Spectator, New Zealand Award, Geault&Millau Guide, Bettane&Desseauve Guide). Dojrzewał na osadzie od 6 do 8 miesięcy. Nos o ożywionych aromatach róży, liczi, piżma, kwiatów pomarańczy i orientalnych przypraw. Złożony, wyrafinowany. Dobry wybór dla miłośników win o bogatej strukturze i subtelnych nutach smakowych. Sprawdzi się idealnie w towarzystwie aromatycznych dań kuchni azjatyckiej.
Chateau De Pez. Wysokiej jakości czerwone wino pochodzące z regionu Bordeaux, apelacji Saint Estephe. Blend Cabernet Sauvignon z Merlot dojrzewający przez 12 miesięcy w dębowej beczce. Wyczuwalne aromaty czarnej porzeczki, jeżyny, śliwki, dębu, tytoniu, skóry, drewna, ściółki leśnej. Potężne, eleganckie wino. Wysoko oceniane zarówno przez ekspertów (nagrody Wine & Spirits, Jacques Dupont, Vinum), jak również konsumentów (Vivino). Klasyczne Bordeaux będzie dobrym pomysłem na biznesową kolację, romantyczna wieczór we dwoje lub rodzinny obiad.