Czerwone wino słodkie. Doskonale znany, tradycyjnie hiszpański, słodki smak przywołujący wspomnienie wakacji. Powstała na bazie czerwonego wina wyborna Sangria została wzbogacona świeżością cytryny i pomarańczy. Podawaj latem z lodem i kawałkami świeżych owoców, zimą zaś w formie grzańca z dodatkiem goździków, cynamonu i ulubionych przypraw korzennych. Propozycja idealna na cały rok!
Wino półwytrawne. Tarongino to połączenie pomarańczy i wina. W Walencji pomarańcza nazywa się „Taronja”, stąd też pochodzi nazwa produktu. Jest to pierwsze wino wyprodukowane w 100% z soku pomarańczowego. Po osiągnięciu optymalnego punktu dojrzałości pomarańcze zbierane są ręcznie. Dzięki takiej kontroli surowca otrzymujemy sok o dużej słodyczy i niskiej kwasowości, z dużą ilością minerałów. Po kontrolowanej naturalnej fermentacji w niskiej temperaturze produkt osiąga 7% gradację i jest przez kilka dni macerowany ze skórką pomarańczową, co dodaje mu cytrusowych aromatów. Jest to napój alkoholowy o najmniejszej kaloryczności spośród znanych na świecie. To napój naturalny, inny, elegancki i niepowtarzalny. Jasnobursztywnowy kolor ze złotymi refleksami. Wyczuwalne aromaty cytryny połączone z lekkimi nutami pigwy, miodu i kwiatu pomarańczy. Zaleca się podawać bardzo zimne, w temperaturze około 5°C, jako aperitif, dodatek do lekkich posiłków lub deserów. Prawdziwy hit na lato!
Cava Flor De Raim White Brut. Katalońskie wino musujące wyprodukowane metodą tradycyjną. Blend szczepów Macabeo i Parellada. Aromaty cytrusów, zielonego jabłka, brzoskwini z delikatną drożdżową nutą. Niezwykle odświeżające. Propozycja dobra zarówno na aperitif, jak również do wszelkiego rodzaju miękkich serów, przekąsek tapas, ryb, owoców morza, lekkich dań na bazie warzyw i ryżu. Sprawdzi się wspaniale na spotkaniach ze znajomymi i do wznoszenia toastów!
Cava Flor De Raim White Semi Seco. Katalońskie wino musujące wyprodukowane metodą tradycyjną. Blend szczepów Macabeo i Parellada. Aromaty cytrusów, zielonego jabłka, brzoskwini z delikatną drożdżową nutą. Niezwykle odświeżające. Propozycja dobra zarówno na aperitif, jak również do wszelkiego rodzaju miękkich serów, przekąsek tapas, ryb, owoców morza, lekkich dań na bazie warzyw i ryżu. Sprawdzi się wspaniale na spotkaniach ze znajomymi i do wznoszenia toastów!
Estrella Vino Blanco Dulce De Moscatel. Wino ze słonecznej Hiszpanii z regionu Valencia. Wyprodukowane ze szczepu Muskat. Naturalna słodycz o aromatach owoców brzoskwini, moreli z charakterystycznym zapachem skórki pomarańczy i owocu lychee. Pełne, złożone. Podawać mocno schłodzone. Przyjemnie orzeźwiające. Polecamy podawać z deserami i świeżymi owocami. Wino stworzone z myślą o letnich wieczorach spędzonych na świeżym powietrzu.
Las Colinas Del Ebro Syrah/Garnacha. Hiszpańskie wino wyprodukowane w całości z pierwszego tłoczenia stąd intensywny owocowy aromat i słodka struktura tanin. Skoncentrowane, dobrze zbalansowane. Krótki kontakt z dębem (2 miesiące) dodaje złożoności. Wino będzie idealnym kompanem do obiadu, włoskich makaronów, risotto czy paelli.
Audentia Sauvignon Blanc. Dobre hiszpańskie wino czyli charakteryzujące się świetną relacją jakość-cena. Wyprodukowane w 100% z jednego z najbardziej znanych szczepów Sauvignon Blanc. Intensywne aromaty cytrusów i owoców tropikalnych. Bardzo orzeźwiające. Idealne na letnie wieczory na tarasie, na piknik czy przyjęcia na świeżym powietrzu. Produkt, który na stałe zagości w twojej „ścisłej liście” win, do których wracasz aby mieć pewność, że wypijesz coś co lubisz w dobrej cenie.
Martin Berdugo Joven. Wino pochodzące z bardzo znanego z produkcji wspaniałych, pełnych win czerwonych (drugiego po Rioja) hiszpańskiego regionu Ribera del Duero. Termin „JOVEN” oznacza wino młode, które nie dojrzewało w ogóle w beczce. Martin Berdugo Joven to propozycja lekkiego, świeżego wina o aromatach czerwonych owoców, truskawek, wiśni, malin. Polecamy do każdego rodzaju mięsa.
Audentia Cabernet Sauvignon Rose Murviedro to wspaniałe wytrawne wino różowe. Odnajdziesz w nim intensywne aromaty czerwonych owoców z delikatną nutą pieprzu. Ciesz się tym delikatnym, eleganckim winem solo w letnie wieczory lub jako towarzysz białych mięs, sałatek, paelli czy owoców morza. Podawaj schłodzone w temperaturze od 6° do 8°C! Wino wegańskie.
Conde De Aliente Semi-Dulce Tinto. Dobrze zbudowane, hiszpańskie wino wyprodukowane ze szczepu Bobal. Wino charakteryzuje się owocowością i niewysoką kwasowością. Wyczuwalne przyjemne czerwonych i czarnych owoców, zwłaszcza jagód. Idealne do picia samo, jak również jako kompan do wszelkiego rodzaju deserów. Podawać w temperaturze 15-17 °C.
Sericis Monastrell. Absolutny bestseller. Wino pochodzące z hiszpańskiego regionu Alicante. Wyprodukowane w 100% ze szczepu Monastrell. Leżakowało przez 12 miesięcy w dębowej beczce. Wino posiada intensywne aromaty dojrzałych, owoców, konfitury, kakao, kawy, wanilii i tostów. Wino wegańskie, nie zawierające składników pochodzenia zwierzęcego (często przy produkcji wina używa się białka kurzego w celu filtracji wina). Gdy spróbujesz wino Sericis to z bardzo dużym prawdopodobieństwem zostanie ono Twoim ulubionym wyborem na wiele okazji.
Estrella Vino Dulce Rosado. Wino ze słonecznej Hiszpanii z regionu Valencia. Wyprodukowane ze szczepu Muskat z dodatkiem odmiany Garnacha. Naturalna słodycz o aromatach truskawek, malin z charakterystycznym zapachem skórki pomarańczy i owocu lychee. Pełne, złożone. Podawać mocno schłodzone. Przyjemnie orzeźwiające. Polecamy podawać z deserami i świeżymi owocami. Wino stworzone z myślą o letnich wieczorach spędzonych na świeżym powietrzu.
Hazana Blanco Cosecha. Wspaniały przykład tzw. „białej Rioja”. Wino ze szczepów Viura, Garnacha Blanca i Malvasia Riojana dojrzewające we francuskim dębie. Wino złożone o dobrym balansie pomiędzy świeżymi aromatami jabłek, owoców cytrusowych, z dominującą nutą mandarynki, a aromatami pochodzącymi z dojrzewania w beczce jak masło czy drożdże.
Murviedro Arts de Luna. Bezalkoholowe, wytrawne wino musujące. Aromatyczne z orzeźwiającymi nutami owoców tropikalnych, takich jak marakuja i cytrusy. Na podniebieniu bogate, kremowe, ale jednocześnie świeże, owocowe z lekko słodkim akcentem. Idealna propozycja dla osób ograniczających lub rezygnujących ze spożycia alkoholu (w tym m.in. kobiet ciężarnych czy młodych mam), które mają ochotę na spędzanie czasu z przyjaciółmi lub na romantyczny wieczór przy kieliszku wina. Dla stęsknionych smakiem schłodzonego białego wina w letnie upały. Wino świetnie się sprawdzi np. na baby shower! Wino wegańskie.
Białe wino wytrawne. Orzeźwiające wino wyprodukowane ze szczepu Verdejo, które dojrzewało przez 8 miesiący na osadzie (sur lie) co nadaje winu elegancką, delikatną, kremową teksturę. Aromaty cytrusowo-ziołowe typowe dla odmiany. Doskonale pasuje do dań z owocami morza, ryb i dań kuchni wegetariańskiej. Przyjemne, lekkie, eleganckie – kwintesencja dobrego białego wina!
Białe wino wytrawne. Odmiana Verdejo stała się w ostatnich latach najpopularniejszą białą odmianą winogron w Hiszpanii. Ma atrakcyjny owocowo-ziołowy aromat, który zapewnia świeży smak. Wino czyste i jasne jak hiszpańskie niebo. Posiada typowe dla Verdejo aromaty (jabłko, limonka, fenkuł, melon, grejpfrut) z nutą letnich kwiatów, tymianku, świeżo skoszonej trawy, agrestem i owocami tropikalnymi. Dobra kwasowość. Perfekcyjny produkt na letnie dni i wieczory. Ciesz się tym przyjemnym winem solo, lub w towarzystwie potraw na bazie ryżu (paella, risotto), pieczonych ryb, chrupiących sałat, świeżych serów czy owoców morza. Świetnie zagra z mulami z pietruszką!
Estrella Frizzante Blanco. Wino ze słonecznej Hiszpanii z regionu Valencia. Wyprodukowane ze szczepu Muskat. Naturalna słodycz o aromatach owoców gruszki, jabłka, pestowców i z charakterystycznym zapachem skórki pomarańczy i owocu lychee. Pełne, złożone. Podawać mocno schłodzone. Przyjemnie orzeźwiające. Polecamy podawać z deserami i świeżymi owocami. Wino stworzone z myślą o letnich wieczorach spędzonych na świeżym powietrzu.
Tarongino to połączenie pomarańczy i wina. W Walencji pomarańcza nazywa się „Taronja”, stąd też pochodzi nazwa produktu. Jest to pierwsze wino wyprodukowane w 100% z soku z grejpfruta (pomelo). Po osiągnięciu optymalnego punktu dojrzałości owoce grejpfruta zbierane są ręcznie. Dzięki takiej kontroli surowca otrzymujemy sok o dużej słodyczy i niskiej kwasowości, z dużą ilością minerałów. Po kontrolowanej naturalnej fermentacji w niskiej temperaturze produkt osiąga 7% gradację i jest przez kilka dni macerowany ze skórką owocu, co dodaje nowych aromatów. Jest to napój alkoholowy o najmniejszej kaloryczności spośród znanych na świecie. To napój naturalny, inny, elegancki i niepowtarzalny. Barwa bladoróżowa. Wyczuwalne aromaty cytrusowe (grejpfrutowe) z dodatkiem ziół oraz kopru włoskiego z nutami balsamicznymi. Idealna równowaga pomiędzy świeżością, słodyczą i lekko gorzkimi nutami. Zaleca się podawać bardzo zimne, w temperaturze około 5°C, jako aperitif, dodatek do lekkich posiłków lub deserów. Prawdziwy letni hit!
Marques De Fuertigo White Semi Dry. Hiszpańskie wino o delikatnym aromacie i smaku jabłek oraz owoców cytrusowych z nutą miodu. Wino rekomendujemy na aperitif, do ryb, owoców morza i białego mięsa. Idealne codzienne wino. Będzie świetnym wyborem na wszelkiego rodzaju bankiety, wesela, wernisaże czy niezobowiązujące spotkania ze znajomymi.
Manuel Manzaneque Nuestra Seleccion. Wino pochodzące z winniocy El Bonillo położonej 1080 metrów n.p.m. w Fica Elez posiadającej status Vino de Pago – najwyższej klasy hiszpańskich apelacji zarezerwowana dla pojedynczej winnicy. Charakterystyczny mikroklimat ma wpływ na wyjątkowość tego wina. Blend szczepów Cabernet Sauvignon, Merlot i Tempranillo dojrzewający 18 miesięcy w dębowej beczce. Aromaty dojrzałych czerwonych owoców, śliwek, wiśni, tostów z mineralnymi nutami. Bardzo długi finisz. Rewelacyjnie zachowana kwasowość. Dobre do wszelkiego rodzaju czerwonych mięs czy bardziej „mięsistych warzyw”. Dobrze będzie komponowało się również z twardymi serami. Idealne na prezent.
Martin Berdugo Barrica. Umieszczenie terminu „BARRICA” na etykiecie hiszpańskiego wina oznacza, że wino w procesie produkcji dojrzewało w dębowej beczce nie więcej niż 6 miesięcy. Martin Berdugo Barrica to wino pochodzące z rodzinnej, niedużej winnicy wyprodukowane w 100% z ze szczepu Tinto Fino (Tempranillo). Wino nadal świeże o aromatach owoców leśnych, śliwek, jeżyn, ale jednocześnie już z delikatnymi akcentami dymno-waniliowymi. Idealne na kolację gdzie będzie serwowane mięso.
Czerwone wino wytrawne. Wyjątkowe wino, które powstało z winogron pochodzących z winni starszych niż 100 lat (sprzed filoksery – plagi mszyc, która drugiej połowie XIX wieku praktycznie doszczętnie zrujnowała winnice w całej Europie). 100% Tempranillo, starzone przez 8 miesięcy w beczce. W nosie jest intensywne i bogate, podkreślając dojrzałe czerwone i czarne owoce nutami skóry i lukrecji. Nazwa wina nie jest przypadkowa – „Totem reprezentuje filary, tradycję i wartości społeczeństwa, symbolizując ochronę przed złem i zagrożeniami. Jakby to była siła totemiczna, nasze stuletnie winorośle, odporne na najbardziej przerażające szkodniki, dostarczają wina, które przywołuje aromat i smak autentyczności”.
Marques De Murrieta Finca Ygay Tinto Reserva. Wspaniała Reserva Rioja w klasycznym wydaniu z prestiżowego i cenionego na całym świecie domu winiarskiego Marqués de Murrieta. Młodszy brak Castillo Ygay (uznanego wg. Wine Spectator w 2022 roku za najlepsze wino świata). Wino o wielkiej mocy, złożone, eleganckie, niezwykle trwały finisz. Aromaty dojrzałych ciemnych owoców takich jak jagody, czarna porzeczka, wiśnia, śliwka, jak również czekolady, balsamico, tytoniu, dębu, skóry, ściółki leśnej. Idealne z jagnięciną, wołowiną, grillowanym warzywami, daniami na bazie grzybów i starzonymi serami. Świetny wybór na prezent lub na elegancką kolację – jest to synonim dobrej jakości, który doceni każdy.
Galeam Monastrell. Dobre hiszpańskie wino czyli charakteryzujące się świetną relacją jakość-cena pochodzące z regionu Alicante. Wyprodukowane z organicznych winnic, gron ze szczepu Monastrell. Wino o aromatach ciemnych owoców, jak jagody, czarne porzeczki z delikatnymi nutami przypraw. Wino uniwersalne, dobrze się komponuje z szeroką gamą potraw. Dobry wybór „w ciemno” gdy odwiedzamy znajomych lub gościmy ich u siebie.