Primitivo La Casada. Wino wyprodukowane ze szczepu Primitivo – posiadające wszystkie typowe dla tego szczepu cechy. W kolorze rubinowym z fioletowymi refleksami. Aromatyczne wino o zapachu konfitur, zwłaszcza wyczuwalne aromaty wiśni i śliwki. Niezbyt wysoka kwasowość. Dobry kompan do spaghetti, lasagne czy pizzy.
Reserva Da Familia. Totalny bestseller. Znakomity portugalski blend szczepów Castelao, Tinta Roriz, Alicante Bouschet pochodzący z regiony Lisboa. Dojrzewało 4 miesiące we francuskiej dębowej beczce. Intensywne aromat owoców leśnych, czekolady zbalansowane delikatnymi aromatami przypraw. Dobrze zbudowane, pozostawia bardzo trwały finisz. Wino, które sprawdzi się dosłownie zawsze i wszędzie, na darmo szukać takich, którym nie posmakuje. Produkt, który na stałe zagości w twojej „ścisłej liście” win, do których wracasz aby mieć pewność, że wypijesz coś co lubisz. Zamów Reserva da Familia i dziel się szczęściem z najbliższymi.
Feudo Arancio Nero D’Avola. Wspaniała czerwona Sycylia, w której się zakochasz. Wino będące synonimem dobrej relacji jakość-cena. Wino wyprodukowane ze szczepu Nero d’Avola dojrzewające przez 6 miesięcy w beczce. W nosie aromaty odzwierciedlające sycylijski słoneczny klimat – dojrzałe czarne porzeczki, śliwki, truskawki, wiśnie, jagody uzupełnione delikatnymi nutami dębu, wanilii, czekolady. Wino, które rekomendujemy mieć zawsze w zanadrzu w domowych zasobach, bowiem jest przyjemne, niezobowiązujące, zrównoważone i niezwykle uniwersalne. Piękna etykieta z motywem arabeski jest tylko dodatkowym argumentem, aby podarować je bliskiej osobie na prezent.
Domo Passiamo Primitivo. Wino w limitowanej edycji ze szczepu Primitivo. Poddane w procesie produkcji specjalnej fermentacji poprzez dodanie później zbieranych podsuszonych gron co sprawia, że wino ma bardziej intensywny kolor, bogatszą paletę aromatów i wyraźnie zaznaczoną słodycz. W nosie wyraźny zapach jeżyny, suszonej śliwki, wiśni, czereśni, ciemnej czekolady. Równowaga pomiędzy łagodnymi taninami, kwasowością a przyjemną słodyczą z podsuszanych winogron. Czerwone wino nada się idealnie na kolację ze znajomymi w połączeniu z wołowiną, dziczyzną, wieprzowiną, twardymi serami czy makaronami.
Carmen Reserve Carmenere. Viña Carmen to pierwsza i najstarsza winnica w Chile. Nazwa „Premier 1850” odnosi się do historii winnicy i podkreśla szerokie doświadczenie, składające się na końcowy efekt – oferowane przez nas wyjątkowe wino. Carménère jest reprezentatywnym winem tej charakterystycznej odmiany Chile, aromatycznie zdominowanej przez czerwone i czarne owoce oraz przyprawy. Jest bardzo łatwe do picia, a jednocześnie bardzo wszechstronne w łączeniu z potrawami. Idealne zwłaszcza do jagnięciny, makaronów, gulaszy, dojrzałych serów.
Fado Friendship Reserva D’Amizade. Wspaniałe portugalskie wino pochodzące z regionu Lisboa. Blend szczepów regionalnych: Castelao, Tinta Roriz i Alicante Bouchet. Dojrzewało 8 miesięcy we francuskiej dębowej beczce. Aromaty ciemnych owoców, sliwki, wiśni, wanilii z delikatną wanilią i odrobioną przypraw. Wino oddaje klimat portugalskich wieczorów z muzyką Fado w tle – prawdziwy smak Portugalii! Pij je z grillowanymi mięsami i warzywami, delikatnymi serami, włoskimi makaronami.
Węgierskie wino wytrawne, które powstało jako blend szczepów Kékfrankos, Blauburgerem, Cabernet Sauvignon i Cabernet Franc. Ten doskonały Bikavér to pełne, bogate w smaku czerwone wino o aromatach jeżyn, jagód, czekolady i goździków. Idealne codzienne wino. Będzie świetnym wyborem na wszelkiego rodzaju bankiety, wesela, wernisaże czy niezobowiązujące spotkania ze znajomymi.
La Calla Appassimento Rosso to czerwone, skoncentrowane, wytrawne wino włoskie wyprodukowane z odmian Negroamaro, Merlot, Primitivo. Odpowiednio późne zbiory winogron nadają charakterystyczne nuty dojrzałych i suszonych owoców, zwłaszcza takich jak śliwki i rodzynki. Dodatkowo lekkie starzenie wina w dębowych beczkach uzupełnia nos o przyjemne nuty czekolady i przypraw, które czynią to wino harmonijnym i zrównoważonym, przyjemnym i dojrzałym.
La Catedral Rioja Crianza. Przyjemna Rioja wyprodukowana ze szczepów Graciano, Mazuelo, Tempranillo. Nos z aromatami czerwonych owoców. W smaku wyczuwalne śliwki, wiśnia, czekolada i wanilia. Świetne z tapas, dojrzewającymi wędlinami hiszpańskimi (jamón serrano), oliwkami, patatas bravas, jagnięciną, wieprzowiną, tuńczykiem, daniami na bazie grzybów, serami. Relaksuj się w towarzystwie tej Rioja i znajomych.
Bodega Norton Coleccion Malbec. Czerwone wino wytrawne. Kwiatowe i owocowe aromaty żurawiny, dojrzałych wiśni z nutami lukrecji i gruszki. Wino krągłe o delikatnych taninach. Długie zakończenie pozostawiające posmak dojrzałych owoców oraz przypraw. Uniwersalne wino do codziennej konsumpcji. Idealne do przekąsek, talerza szynek, serów, nachos – po prostu do zaserwowania przy każdym spotkaniu towarzyskim. [NAGRODY] – 88 pkt Wine&Spirits, 85 pkt Wine Spectator, 85 pkt Wine Enthusiast.
Sericis Monastrell. Absolutny bestseller. Wino pochodzące z hiszpańskiego regionu Alicante. Wyprodukowane w 100% ze szczepu Monastrell. Leżakowało przez 12 miesięcy w dębowej beczce. Wino posiada intensywne aromaty dojrzałych, owoców, konfitury, kakao, kawy, wanilii i tostów. Wino wegańskie, nie zawierające składników pochodzenia zwierzęcego (często przy produkcji wina używa się białka kurzego w celu filtracji wina). Gdy spróbujesz wino Sericis to z bardzo dużym prawdopodobieństwem zostanie ono Twoim ulubionym wyborem na wiele okazji.
Estate Pinotage Rheboksloof. Wspaniały przykład eleganckiego Pinotage za rozsądną cenę. Nos bogaty z aromatami dojrzałych śliwek, wiśni o ziemisto-mineralnych nutach. Niezwykle trwały finisz. Wino nadaje się świetnie do picia teraz, posiadając jednocześnie duży potencjał do starzenia. Jesteśmy zdania, że Pinotage zasługuje na więcej uznania i zainteresowania, bo wiem jest to szczep wspaniały, a w Polsce nadal mało popularny. Pij go w towarzystwie dań z grilla, serów o mocnych aromatach, dojrzewających szynek, czerwonych mięs. Pinotage jest zaskakująco dobre z aromatycznym curry. Pasuje również do bogatych dań wegetariańskich, zwłaszcza grillowanych bakłażanów, grzybów, papryki i buraków.
Mottura Negroamaro Del Salento. Wino pochodzące z włoskiego regionu Apulia („obcasik” na rzucie mapy Włoch). Region znany głównie z produkcji Pirmitivo, ale warto wiedzieć, że Primitivo nie ma monopolu na produkcje wina w tym regionie. Poznaj brata tego szczepu – wspaniałe Negroamaro. Grono o podobnej do Primitivo charakterystyce, ale posiadające trochę niższą kwasowość. Wino dojrzewające przez 6 mięsięcy w beczce z dębu francuskiego. Wyraźne aromaty dojrzałych owoców (rozgotowana konfitura), dymu tytoniowego, czekolady, wanilii, orzechów laskowych. Ciesz się tym winem w towarzystwie dań kuchni włoskiej – lasagne, risotto, wszelkich makaronów, serów czy pizzy.
Czerwone wino wytrawne. Włoskie wino wyprodukowane ze szczepu Montepulciano o intensywnym aromacie wiśni, czereśni, dojrzałych śliwek, owoców leśnych z lekką nutą balsamiczną. Dobra zrównoważona kwasowość. Wino dojrzewało przez 18 miesięcy w butelce. Z czym serwować? Sangiovese to absolutnie powalające wino z wszystkim, co włoskie! Pizza i wszelkiego rodzaju makarony, sosy na bazie pomidorów i ziół. Grzyby będą również idealnym wyborem — kremowe risotto z grzybami i Sangiovese to wprost niebiańskie połączenie.
Wino wytrawne. Czerwone wino ze szczepu Sangiovese. Sangiovese daje zwykle wina niezbyt ciężki, soczyste, owocowe z dominacją czerwonych owoców. Z wiekem wino traci owoc, a pojawiają się aromaty ziemiste, balsamiczne, grzybowe. Wino od producenta Murola zachwyca intensywnym aromatem dojrzałych jeżyn, jagód, wiśni oraz nutami kwiatu róży, czarnego pieprzu i innych przypraw. Wino dojrzewało 10-12 miesięcy w drewnianych beczkach z dębu włoskiego oraz 16 miesięcy w butelce przed wypuszczeniem na rynek. Idealne do picia teraz, z potencjałem na dalsze dojrzewanie. Sprawdzi się idealnie m.in. jako elegancki prezent.
Chianti Pattini. Włoskie klasyczne Chianti wytwarzane z gron Sangiovese z dodatkiem Canaiolo. Wspaniały aromat wiśni, czarnej porzeczki z delikatną nutą przypraw. Doskonale sprawdzi się jako towarzysz różnorodnych dań kuchni włoskiej – antipasti, makaronów, risotto, pizzy, caponaty, arancini, bruschetty czy serów. Pij je podczas wieczornych spotkań z rodziną lub przyjaciółmi.
Castel Firmian Nerofino Rosso. Bardzo przyjemny blend szczepów Teroldego i Lagrein pochodzący z północnych Włoch. Wino dojrzewało 12 miesięcy w dębowej beczce. Żywy bukiet o aromatach porzeczki, jeżyny i jagód w połączeniu z nutami kakao i czerwonej marmolady. Bardzo zrównoważone, pełne, niezwykle przyjemne. Idealne do podania podczas luźnych spotkań z przyjaciółmi lub do kolacji we dwoje, w towarzystwie dań kuchni włoskiej. Saluti!
Bodega Norton Malbec Estate Reserve. Dobry Malbec czyli taki, który ma świetną relację jakość-cena. Wino od renomowanego producenta Bodega Norton znajdujące się w prestiżowym zestawieniu TOP 100 najlepszych win świata wg. magazynu Wine Spectator. Wyprodukowane z krzewów starszych niż 30 lat. Dojrzewa przez 12 miesięcy w dębowej beczce oraz dodatkowo 10 miesięcy w butelce. Bardzo przyjemny nos o aromatach jeżyn, jagód, śliwki, czarnej wiśni, dymu, tytoniu, wanilii, skóry z delikatnymi niuansami mineralnymi. Gdy spróbujesz wino Norton Reserva Malbec to z bardzo dużym prawdopodobieństwem zostanie ono Twoim ulubionym wyborem na wiele okazji!
Martin Berdugo Barrica. Umieszczenie terminu „BARRICA” na etykiecie hiszpańskiego wina oznacza, że wino w procesie produkcji dojrzewało w dębowej beczce nie więcej niż 6 miesięcy. Martin Berdugo Barrica to wino pochodzące z rodzinnej, niedużej winnicy wyprodukowane w 100% z ze szczepu Tinto Fino (Tempranillo). Wino nadal świeże o aromatach owoców leśnych, śliwek, jeżyn, ale jednocześnie już z delikatnymi akcentami dymno-waniliowymi. Idealne na kolację gdzie będzie serwowane mięso.
Czerwone wino wytrawne. Wyjątkowe wino, które powstało z winogron pochodzących z winni starszych niż 100 lat (sprzed filoksery – plagi mszyc, która drugiej połowie XIX wieku praktycznie doszczętnie zrujnowała winnice w całej Europie). 100% Tempranillo, starzone przez 8 miesięcy w beczce. W nosie jest intensywne i bogate, podkreślając dojrzałe czerwone i czarne owoce nutami skóry i lukrecji. Nazwa wina nie jest przypadkowa – „Totem reprezentuje filary, tradycję i wartości społeczeństwa, symbolizując ochronę przed złem i zagrożeniami. Jakby to była siła totemiczna, nasze stuletnie winorośle, odporne na najbardziej przerażające szkodniki, dostarczają wina, które przywołuje aromat i smak autentyczności”.
Czerwone wino wytrawne. Winogrona z regionu Riverina, zebrane w optymalnej dojrzałości i poddane fermentacji w zbiornikach ze stali nierdzewnej w kontrolowanej temperaturze celem zachowania świeżych owocowych aromatów. Nos z subtelnymi nutami wanilii, białego pieprzu oraz czerwonych owoców. W ustach wino średnio zbudowane, soczyste, świeże, z akcentami mięty i dojrzałych, likierowych owoców śliwki i wiśni. Dobrej jakości, uniwersalne wino na wszelkie okazje.
Carmen Gran Reserve Carmenere. Wino wyprodukowane z ręcznie zbieranych winogron dojrzewające 10 miesięcy we francuskim dębie, następnie 2 miesiące w butelce. Nos bogaty w aromaty dojrzałych jagód, przyprawy, tytoniu, cedru. Delikatne akcenty pieprzu i papryki dodają złożoności. Wino z dużym potencjałem starzenia (8-10 lat). Bardzo uniwersalne w łączeniu z potrawami – będzie dobrym kompanem do drobiu, mięs czerwonych, makaronów, twardych serów czy grzybowego risotto. Dobry pomysł na elegancki prezent.
Chianti Classico San Felice. Klasyczne włoskie wino ze słynnej apelacji Chainti położonej w cudownej Toskanii. Wino dojrzewało przez 12 miesięcy w beczkach z debu slawońskiego. Aromaty wiśni, maliny, fiołków, beczki, wanilii z delikatnym tchnieniem skóry i aromatów ziemistych. Subtelne taniny i żywa kwasowość. Podawaj do przekąsek, czerwonych mięs i tradycyjnych dań kuchni włoskiej.
Carmen Reserve Cabernet Sauvignon. Viña Carmen to pierwsza i najstarsza winnica w Chile. Nazwa „Premier 1850” odnosi się do historii winnicy i podkreśla szerokie doświadczenie, składające się na końcowy efekt – oferowane przez nas wyjątkowe wino. Cabernet Sauvignon dojrzewające 10 miesięcy we francuskim dębie, następnie 2 miesiące w butelce przed wypuszczeniem na rynek. Głęboki i intensywny rubinowoczerwony kolor. W nosie dominują nuty czerwonych i czarnych owoców takich jak porzeczka, jeżyna, wiśnia, z nutą przypraw typową dla Cabernet, a także aromaty wanilii, goździków i tytoniu pochodzącego z dębu. Słodkie, eleganckie i gładkie taniny nadają głębi i prowadzą do świeżego, owocowego i soczystego finiszu. Idealne do czerwonego mięsa, wieprzowiny, pikantnych sosów, sufletów serowych.