Gruner Veltliner Lossterrassen. Elegancki, świeży Grüner Veltliner pochodzący z austriackiego regionu Kremstal. Aromaty ananasa, grejpfruta, cytryny, jabłka, miodu z mineralnymi nutami. Dodatkowo wyczuwalny aromat białego pieprzu, tak typowy dla tego szczepu. Ciesz się tym winem w towarzystwie szparagów, karczochów, kalafiora, wędzonych lub surowych ryb, sushi, świeżych serów, dań na bazie ziół (zwłaszcza koperku, estragonu, mięty i pietruszki), pikantnych (ale niezbyt ostrych) dań kuchni Azji Południowo-Wschodniej (zwłaszcza kuchni wietnamskiej!). Grüner Veltliner możesz pić również klasycznie w połącznie ze sznyclem (i innymi daniami smażonymi jak fish & chips, a nawet smażony kurczak).
Riesling Steinterrassen. Klasyczny, wysokiej jakości Riesling z austriackiego regionu Kremstal. Aromaty moreli, brzoskwini, cytrusów, miodu z mineralnymi nutami. Wino, które świetne jest do wypicia teraz, jednocześnie posiadające potencjał dojrzewania przez najbliższe 10 lat. Idealny do smażonych lub grillowanych ryb, pikantnych dań (meksykańskich, indyjskich, tajskich, chińskich) czy makaronów z sosem pomidorowym. Dobrze komponuje się z mocnymi i ostrymi serami o półmiękkiej konsystencji (Munster, Morbier, Raclette, Taleggio, Livarot).
Gruner Veltliner Weinzierlberg. Elegancki, świeży Grüner Veltliner pochodzący z austriackiego regionu Kremstal. Aromaty niedojrzałego banana, cytryny, jabłka, limonki, miodu, białego pieprzu. Niezwykle mineralne. Subtelne, delikatne wino o trwałym finiszu. Możesz pić je jako aperitif lub podawać z warzywami (szparagi, karczochy, kalafior), wędzonych lub surowych ryb (wędzony łosoś, sushi), świeżych serów (mozzarella, ser kozi), dań na bazie ziół (koperku, estragonu, mięty, pietruszki), pikantnych dań kuchni Azji Południowo-Wschodniej, daniami smażonymi (sznycek, fish & chips).