Terre Di Mario Vino Rosso. Dobre włoskie wino czyli charakteryzujące się świetną relacją jakość-cena. Świeże wino o aromatach jeżyny, wiśni, śliwki i dębu. Rekomendowane do antipasti, czerwonych mięs, makaronów, lasagne czy pizzy. Sprawdzi się idealnie również jako wino na imprezę czy wesele.
Reserva Da Familia. Totalny bestseller. Znakomity portugalski blend szczepów Castelao, Tinta Roriz, Alicante Bouschet pochodzący z regiony Lisboa. Dojrzewało 4 miesiące we francuskiej dębowej beczce. Intensywne aromat owoców leśnych, czekolady zbalansowane delikatnymi aromatami przypraw. Dobrze zbudowane, pozostawia bardzo trwały finisz. Wino, które sprawdzi się dosłownie zawsze i wszędzie, na darmo szukać takich, którym nie posmakuje. Produkt, który na stałe zagości w twojej „ścisłej liście” win, do których wracasz aby mieć pewność, że wypijesz coś co lubisz. Zamów Reserva da Familia i dziel się szczęściem z najbliższymi.
Fado Friendship Reserva D’Amizade. Wspaniałe portugalskie wino pochodzące z regionu Lisboa. Blend szczepów regionalnych: Castelao, Tinta Roriz i Alicante Bouchet. Dojrzewało 8 miesięcy we francuskiej dębowej beczce. Aromaty ciemnych owoców, sliwki, wiśni, wanilii z delikatną wanilią i odrobioną przypraw. Wino oddaje klimat portugalskich wieczorów z muzyką Fado w tle – prawdziwy smak Portugalii! Pij je z grillowanymi mięsami i warzywami, delikatnymi serami, włoskimi makaronami.
Feudo Arancio Nero D’Avola. Wspaniała czerwona Sycylia, w której się zakochasz. Wino będące synonimem dobrej relacji jakość-cena. Wino wyprodukowane ze szczepu Nero d’Avola dojrzewające przez 6 miesięcy w beczce. W nosie aromaty odzwierciedlające sycylijski słoneczny klimat – dojrzałe czarne porzeczki, śliwki, truskawki, wiśnie, jagody uzupełnione delikatnymi nutami dębu, wanilii, czekolady. Wino, które rekomendujemy mieć zawsze w zanadrzu w domowych zasobach, bowiem jest przyjemne, niezobowiązujące, zrównoważone i niezwykle uniwersalne. Piękna etykieta z motywem arabeski jest tylko dodatkowym argumentem, aby podarować je bliskiej osobie na prezent.
Las Colinas Del Ebro Syrah/Garnacha. Hiszpańskie wino wyprodukowane w całości z pierwszego tłoczenia stąd intensywny owocowy aromat i słodka struktura tanin. Skoncentrowane, dobrze zbalansowane. Krótki kontakt z dębem (2 miesiące) dodaje złożoności. Wino będzie idealnym kompanem do obiadu, włoskich makaronów, risotto czy paelli.
Carmen Insigne Carmenere. Dobre chilijskie wino czyli charakteryzujące się świetną relacją jakość-cena. Bardzo reprezentatywny przykład emblematycznej odmiany winogron z Chile – Carmenere. Intensywna i głęboka rubinowo-czerwona barwa z fioletowymi refleksami. Aromat zdominowany przez bukiet czerwonych i czarnych owoców, takich jak truskawki, wiśnie i jagody z nutą wanilii, cassis i przypraw. Wino uniwersalne, dobrze się komponuje z szeroką gamą potraw. Dobry wybór „w ciemno” gdy odwiedzamy znajomych lub gościmy ich u siebie.
Martin Berdugo Joven. Wino pochodzące z bardzo znanego z produkcji wspaniałych, pełnych win czerwonych (drugiego po Rioja) hiszpańskiego regionu Ribera del Duero. Termin „JOVEN” oznacza wino młode, które nie dojrzewało w ogóle w beczce. Martin Berdugo Joven to propozycja lekkiego, świeżego wina o aromatach czerwonych owoców, truskawek, wiśni, malin. Polecamy do każdego rodzaju mięsa.
Neblina Cabernet Sauvignon. Dobre chilijskie wino wyprodukowane ze szczepu Caberent Szauvingon. Aromaty czarnej porzeczki, śliwki, z nutą czekolady. W smaku świeże, dobrze wyważone z delikatną kwasowością, co daje nam odczucie wina półwytrawnego. Doskonałe do przekąsek, tapas, grillowanych dań. Niezobowiązujące wino na wszelkiego rodzaju spotkania. Niezobowiązujące wino na wszelkiego rodzaju spotkania. Świetnie sprawdzi się również jako wino na wesele, bankiet.
La Catedral Rioja Crianza. Przyjemna Rioja wyprodukowana ze szczepów Graciano, Mazuelo, Tempranillo. Nos z aromatami czerwonych owoców. W smaku wyczuwalne śliwki, wiśnia, czekolada i wanilia. Świetne z tapas, dojrzewającymi wędlinami hiszpańskimi (jamón serrano), oliwkami, patatas bravas, jagnięciną, wieprzowiną, tuńczykiem, daniami na bazie grzybów, serami. Relaksuj się w towarzystwie tej Rioja i znajomych.
Sericis Monastrell. Absolutny bestseller. Wino pochodzące z hiszpańskiego regionu Alicante. Wyprodukowane w 100% ze szczepu Monastrell. Leżakowało przez 12 miesięcy w dębowej beczce. Wino posiada intensywne aromaty dojrzałych, owoców, konfitury, kakao, kawy, wanilii i tostów. Wino wegańskie, nie zawierające składników pochodzenia zwierzęcego (często przy produkcji wina używa się białka kurzego w celu filtracji wina). Gdy spróbujesz wino Sericis to z bardzo dużym prawdopodobieństwem zostanie ono Twoim ulubionym wyborem na wiele okazji.
Castel Firmian Teroldego Rotaliano Riserva. Wino pochodzące z północnych Włoch, regionu położonego u stóp Dolomitów – Trentino, który kojarzony jest głównie z zimowymi wyjazdami na narty. Wino wyprodukowane w całości z endemicznego szczepu winorośli Teroldego Rotaliano. Nos bogaty w aromaty owoców leśnych, jeżyn, malin. Wspaniałe do mięs, lasagne, spaghetti bolognese, makaronów z pesto, pizzy. Idealna propozycja dla tych, którym znudziły się już międzynarodowe, popularne szczepy i szuka czegoś „nieodkrytego” na rynku win.
Czerwone wino wytrawne. Blend Sangiovese i Syrah. Czerwone włoskie, przyjemne wino. Aromaty owoców, śliwki, wiśni i delikatnych przypraw. Świetne wino do typowych dań kuchni włoskiej – pizzy, makaronów, risotto czy antipasti. Polecamy na wszelkiego rodzaju, luźne spotkania w gronie przyjaciół czy na wieczorną kolację z partnerem.
Bodega Norton Coleccion Malbec. Czerwone wino wytrawne. Kwiatowe i owocowe aromaty żurawiny, dojrzałych wiśni z nutami lukrecji i gruszki. Wino krągłe o delikatnych taninach. Długie zakończenie pozostawiające posmak dojrzałych owoców oraz przypraw. Uniwersalne wino do codziennej konsumpcji. Idealne do przekąsek, talerza szynek, serów, nachos – po prostu do zaserwowania przy każdym spotkaniu towarzyskim. [NAGRODY] – 88 pkt Wine&Spirits, 85 pkt Wine Spectator, 85 pkt Wine Enthusiast.
Lo Tengo Malbec. Czysty argentyński Malbec z regionu Mendoza, będącego „druga ojczyzną” tego szczepu.. Aromaty świeżych jagód, truskawek, śliwek, wanilii i cynamonu. Średnio zbudowane. Ciesz się jego smakiem podczas grilla z przyjaciółmi, romantycznego wieczory czy podczas „wieczórów z Netflixem”.
Terre Di Mario Montepulciano D’Abruzzo. Włoski klasyk z regionu Abruzji (Montepulciano). Wino o wyrazistym kolorze i niewysokiej kwasowości. Aromaty czerwonych owoców z dominująca wiśnią i śliwką. Warto dopełniać nim wszystkie dania bazujące na makaronach. Montepulciano jest także idealnym dopełnieniem prawdziwej włoskiej pizzy. Pij to Montepulciano także do burgerów wołowych bądź burgerów z czerwonej fasoli.
Estate Pinotage Rheboksloof. Wspaniały przykład eleganckiego Pinotage za rozsądną cenę. Nos bogaty z aromatami dojrzałych śliwek, wiśni o ziemisto-mineralnych nutach. Niezwykle trwały finisz. Wino nadaje się świetnie do picia teraz, posiadając jednocześnie duży potencjał do starzenia. Jesteśmy zdania, że Pinotage zasługuje na więcej uznania i zainteresowania, bo wiem jest to szczep wspaniały, a w Polsce nadal mało popularny. Pij go w towarzystwie dań z grilla, serów o mocnych aromatach, dojrzewających szynek, czerwonych mięs. Pinotage jest zaskakująco dobre z aromatycznym curry. Pasuje również do bogatych dań wegetariańskich, zwłaszcza grillowanych bakłażanów, grzybów, papryki i buraków.
Mottura Negroamaro Del Salento. Wino pochodzące z włoskiego regionu Apulia („obcasik” na rzucie mapy Włoch). Region znany głównie z produkcji Pirmitivo, ale warto wiedzieć, że Primitivo nie ma monopolu na produkcje wina w tym regionie. Poznaj brata tego szczepu – wspaniałe Negroamaro. Grono o podobnej do Primitivo charakterystyce, ale posiadające trochę niższą kwasowość. Wino dojrzewające przez 6 mięsięcy w beczce z dębu francuskiego. Wyraźne aromaty dojrzałych owoców (rozgotowana konfitura), dymu tytoniowego, czekolady, wanilii, orzechów laskowych. Ciesz się tym winem w towarzystwie dań kuchni włoskiej – lasagne, risotto, wszelkich makaronów, serów czy pizzy.
Primitivo La Casada. Wino wyprodukowane ze szczepu Primitivo – posiadające wszystkie typowe dla tego szczepu cechy. W kolorze rubinowym z fioletowymi refleksami. Aromatyczne wino o zapachu konfitur, zwłaszcza wyczuwalne aromaty wiśni i śliwki. Niezbyt wysoka kwasowość. Dobry kompan do spaghetti, lasagne czy pizzy.
Czerwone wino wytrawne. Włoskie wino wyprodukowane ze szczepu Montepulciano o intensywnym aromacie wiśni, czereśni, dojrzałych śliwek, owoców leśnych z lekką nutą balsamiczną. Dobra zrównoważona kwasowość. Wino dojrzewało przez 18 miesięcy w butelce. Z czym serwować? Sangiovese to absolutnie powalające wino z wszystkim, co włoskie! Pizza i wszelkiego rodzaju makarony, sosy na bazie pomidorów i ziół. Grzyby będą również idealnym wyborem — kremowe risotto z grzybami i Sangiovese to wprost niebiańskie połączenie.
Wino wytrawne. Czerwone wino ze szczepu Sangiovese. Sangiovese daje zwykle wina niezbyt ciężki, soczyste, owocowe z dominacją czerwonych owoców. Z wiekem wino traci owoc, a pojawiają się aromaty ziemiste, balsamiczne, grzybowe. Wino od producenta Murola zachwyca intensywnym aromatem dojrzałych jeżyn, jagód, wiśni oraz nutami kwiatu róży, czarnego pieprzu i innych przypraw. Wino dojrzewało 10-12 miesięcy w drewnianych beczkach z dębu włoskiego oraz 16 miesięcy w butelce przed wypuszczeniem na rynek. Idealne do picia teraz, z potencjałem na dalsze dojrzewanie. Sprawdzi się idealnie m.in. jako elegancki prezent.
Castel Firmian Nerofino Rosso. Bardzo przyjemny blend szczepów Teroldego i Lagrein pochodzący z północnych Włoch. Wino dojrzewało 12 miesięcy w dębowej beczce. Żywy bukiet o aromatach porzeczki, jeżyny i jagód w połączeniu z nutami kakao i czerwonej marmolady. Bardzo zrównoważone, pełne, niezwykle przyjemne. Idealne do podania podczas luźnych spotkań z przyjaciółmi lub do kolacji we dwoje, w towarzystwie dań kuchni włoskiej. Saluti!
Manuel Manzaneque Nuestra Seleccion. Wino pochodzące z winniocy El Bonillo położonej 1080 metrów n.p.m. w Fica Elez posiadającej status Vino de Pago – najwyższej klasy hiszpańskich apelacji zarezerwowana dla pojedynczej winnicy. Charakterystyczny mikroklimat ma wpływ na wyjątkowość tego wina. Blend szczepów Cabernet Sauvignon, Merlot i Tempranillo dojrzewający 18 miesięcy w dębowej beczce. Aromaty dojrzałych czerwonych owoców, śliwek, wiśni, tostów z mineralnymi nutami. Bardzo długi finisz. Rewelacyjnie zachowana kwasowość. Dobre do wszelkiego rodzaju czerwonych mięs czy bardziej „mięsistych warzyw”. Dobrze będzie komponowało się również z twardymi serami. Idealne na prezent.
Cotes Du Rhone Reserve-Perrin. Klasyczne Côtes du Rhône od bardzo uznanego producenta – rodziny Perrin. Blend szczepów Grenache, Mourvèdre, Syrah.Aromaty ciemnych owoców, jagód, wiśni, karmelu, przypraw, dymu, tchnienie zapachu skóry. Owocowe i mięsiste z przyjemnymi taninami i dobrym, trwałym zakończeniem. Podawać z grillowanym, pieczonym lub duszonym mięsem lub twardymi serami. Znakomite wino, które zawsze powinieneś mieć pod ręką!