Chateau Pithivier. Dobre francuskie wino czyli charakteryzujące się świetną relacją jakość-cena. Klasyczny przykład owocowego Claret (wina z Bordeaux). Wyczuwalne aromaty czerwonych i czarnych owoców zwłaszcza wiśni i śliwek. Ten niezobowiązujące Bordeaux będzie świetnym partnerem do spotkań w gronie najbliższych znajomych.
Chateau Bonnet Rouge. Wyśmienity przykład wina z Bordeaux o rewelacyjnym stosunku jakość-cena. Blend Cabernet Sauvignon i Marlot o aromatach ciemnej wiśni, trudkawek, czarnej porzeczki, śliwek oraz fiołków. Ujmująco zrównoważone, uniwersalne. Podstawowe Bordeaux, które stanie się winem, do którego wracasz, po które sięgniesz ponownie zawsze gdy będziesz niezdecydowany, a będziesz chciał się napić czegoś nieskomplikowanego, ale dobrego i jednocześnie w rozsądnej cenie.
Chateau Le Loup. Château Le Loup, położone jest na granicy apelacji Montagne, na północnych zboczach Saint-Emilion. Niezwykły blend złożony z 50% z Merlota i w 50% z Cabernet Sauvignon oddający charakter „prawdziwego Saint-Emilion”. Przepełnione owocowością, eleganckimi taninami, dobrze skoncentrowane. Świetne do wszelkiego rodzaju czerwonych mięs (zwłaszcza jagnięciny) jak również do desek serów. Wysoko oceniane, nada się na prezent, randkę, kolację z przyjaciółmi.
L’Eloquence Margaux. To wino to czysta elokwencja apelacji Margaux. Wino wyprodukowane w 96% ze szczepu Merlot z małym dodatkiem 4% Petit Verdot. W nosie wyczuwalne bardzo dojrzałe czarne owoce z dominacją jeżyny, czarnej porzeczki i borówki. W ustach pełne, kremowe, delikatne z nutami lekko pikantnych czerwonych owoców. Garbniki są wyjątkowo delikatne. Zrównoważone, przyjemne. Dobre do wszelkiego rodzaju czerwonych mięs czy bardziej „mięsistych warzyw”. Dobrze będzie komponowało się również z twardymi serami.
Chateau De Pez. Wysokiej jakości czerwone wino pochodzące z regionu Bordeaux, apelacji Saint Estephe. Blend Cabernet Sauvignon z Merlot dojrzewający przez 12 miesięcy w dębowej beczce. Wyczuwalne aromaty czarnej porzeczki, jeżyny, śliwki, dębu, tytoniu, skóry, drewna, ściółki leśnej. Potężne, eleganckie wino. Wysoko oceniane zarówno przez ekspertów (nagrody Wine & Spirits, Jacques Dupont, Vinum), jak również konsumentów (Vivino). Klasyczne Bordeaux będzie dobrym pomysłem na biznesową kolację, romantyczna wieczór we dwoje lub rodzinny obiad.
Chateau Bonnet Reserve Rouge. Klasyczne wino z Bordeaux (blend Cabernet Sauvignon i Merlot) od renomowanego producenta André Lurton, które dojrzewało przez 12 miesięcy w dębowych beczkach. Aromaty dojrzałych owoców leśnych, przypraw, dymu tytoniowego i wanilii. Wino zwłaszcza dobrze komponujące się z daniami mięsnymi i twardymi serami. Wino rekomendowane do wszelkich spotkań towarzyskim przeplecionych posiłkiem.
Chateau Marzy Pomerol. Pomerol to dowód na to, że „Merlot to król win”. Wino pochodzące z regionu Pomerol – czyli kolebki najdroższych i najbardziej pożądanych win na świecie. Winogrona (Merlot 80%, Cabernet Franc 20%) użyte do produkcji tego wina zbierane są ręcznie. Wino dojrzewa 12 do 18 miesięcy we francuskim dębie. Intensywne aromaty śliwki, jagody, wanilii, tytoniu, skóry, dymu, ziemi, kadzidła. Bardzo złożone. Postawia długi finisz. Ciesz się tym wyjątkowym winem w towarzystwie czerwonego mięsa, makaronu z sosem beszamelowym, twardymi serami (Parmezan, Comte, Manchego, Beaufort) czy foie gras.
Chateau La Louviere Rouge. Wino klasy premium o statusie „Grand Vin de Bordeaux” pochodzące z apelacji Pessac-Léognan. To Kklasa sama w sobie. Blend szczepów Merlot i Cabernet Sauvignon dojrzewące przez 12 miesięcy w beczce. Wino będące synonimem elegancji. Aromaty śliwek, owoców leśnych, tytoniu, orzecha laskowego, ściółki leśnej i tytoniu. Przyjemnie mineralne. Świetny zakup dla miłośników mocnych, solidnych win z Bordeaux i idealne do parowania a daniami na bazie czerwonego mięsa i twardymi serami.