Czerwone wino słodkie. Doskonale znany, tradycyjnie hiszpański, słodki smak przywołujący wspomnienie wakacji. Powstała na bazie czerwonego wina wyborna Sangria została wzbogacona świeżością cytryny i pomarańczy. Podawaj latem z lodem i kawałkami świeżych owoców, zimą zaś w formie grzańca z dodatkiem goździków, cynamonu i ulubionych przypraw korzennych. Propozycja idealna na cały rok!
Wino półwytrawne. Tarongino to połączenie pomarańczy i wina. W Walencji pomarańcza nazywa się „Taronja”, stąd też pochodzi nazwa produktu. Jest to pierwsze wino wyprodukowane w 100% z soku pomarańczowego. Po osiągnięciu optymalnego punktu dojrzałości pomarańcze zbierane są ręcznie. Dzięki takiej kontroli surowca otrzymujemy sok o dużej słodyczy i niskiej kwasowości, z dużą ilością minerałów. Po kontrolowanej naturalnej fermentacji w niskiej temperaturze produkt osiąga 7% gradację i jest przez kilka dni macerowany ze skórką pomarańczową, co dodaje mu cytrusowych aromatów. Jest to napój alkoholowy o najmniejszej kaloryczności spośród znanych na świecie. To napój naturalny, inny, elegancki i niepowtarzalny. Jasnobursztywnowy kolor ze złotymi refleksami. Wyczuwalne aromaty cytryny połączone z lekkimi nutami pigwy, miodu i kwiatu pomarańczy. Zaleca się podawać bardzo zimne, w temperaturze około 5°C, jako aperitif, dodatek do lekkich posiłków lub deserów. Prawdziwy hit na lato!
Cava Flor De Raim White Brut. Katalońskie wino musujące wyprodukowane metodą tradycyjną. Blend szczepów Macabeo i Parellada. Aromaty cytrusów, zielonego jabłka, brzoskwini z delikatną drożdżową nutą. Niezwykle odświeżające. Propozycja dobra zarówno na aperitif, jak również do wszelkiego rodzaju miękkich serów, przekąsek tapas, ryb, owoców morza, lekkich dań na bazie warzyw i ryżu. Sprawdzi się wspaniale na spotkaniach ze znajomymi i do wznoszenia toastów!
Castillo De Olaya, Vino Blanco Semi-Seco. Hiszpańskie wino wyprodukowane m.in. ze szczepów Airen i Macabeo o aromatach cytrusów, zielonego jabłka oraz kwiatów. Idealne codzienne wino. Doskonałe jako aperitif, do przekąsek, ryb, drobiu. Podawać schłodzone. Idealne jako wino na wszelkiego rodzaju bankiety, wesela, wernisaże.
Conde De Aliente Semi-Dulce Blanco. Bardzo aromatyczne, hiszpańskie wino wyprodukowane ze szczepu Airén. Wino charakteryzuje się średnim ciałem, owocowością i niewysoką kwasowością. Wyczuwalne przyjemne aromaty owoców tropikalnych takich jak banan i ananas. Idealne do picia samo, jak również jako kompan do wszelkiego rodzaju deserów. Podawać mocno schłodzone.
Cava Flor De Raim White Semi Seco. Katalońskie wino musujące wyprodukowane metodą tradycyjną. Blend szczepów Macabeo i Parellada. Aromaty cytrusów, zielonego jabłka, brzoskwini z delikatną drożdżową nutą. Niezwykle odświeżające. Propozycja dobra zarówno na aperitif, jak również do wszelkiego rodzaju miękkich serów, przekąsek tapas, ryb, owoców morza, lekkich dań na bazie warzyw i ryżu. Sprawdzi się wspaniale na spotkaniach ze znajomymi i do wznoszenia toastów!
Audentia Sauvignon Blanc. Dobre hiszpańskie wino czyli charakteryzujące się świetną relacją jakość-cena. Wyprodukowane w 100% z jednego z najbardziej znanych szczepów Sauvignon Blanc. Intensywne aromaty cytrusów i owoców tropikalnych. Bardzo orzeźwiające. Idealne na letnie wieczory na tarasie, na piknik czy przyjęcia na świeżym powietrzu. Produkt, który na stałe zagości w twojej „ścisłej liście” win, do których wracasz aby mieć pewność, że wypijesz coś co lubisz w dobrej cenie.
Las Colinas Del Ebro Syrah/Garnacha. Hiszpańskie wino wyprodukowane w całości z pierwszego tłoczenia stąd intensywny owocowy aromat i słodka struktura tanin. Skoncentrowane, dobrze zbalansowane. Krótki kontakt z dębem (2 miesiące) dodaje złożoności. Wino będzie idealnym kompanem do obiadu, włoskich makaronów, risotto czy paelli.
Estrella Vino Blanco Dulce De Moscatel. Wino ze słonecznej Hiszpanii z regionu Valencia. Wyprodukowane ze szczepu Muskat. Naturalna słodycz o aromatach owoców brzoskwini, moreli z charakterystycznym zapachem skórki pomarańczy i owocu lychee. Pełne, złożone. Podawać mocno schłodzone. Przyjemnie orzeźwiające. Polecamy podawać z deserami i świeżymi owocami. Wino stworzone z myślą o letnich wieczorach spędzonych na świeżym powietrzu.
Martin Berdugo Joven. Wino pochodzące z bardzo znanego z produkcji wspaniałych, pełnych win czerwonych (drugiego po Rioja) hiszpańskiego regionu Ribera del Duero. Termin „JOVEN” oznacza wino młode, które nie dojrzewało w ogóle w beczce. Martin Berdugo Joven to propozycja lekkiego, świeżego wina o aromatach czerwonych owoców, truskawek, wiśni, malin. Polecamy do każdego rodzaju mięsa.
Audentia Cabernet Sauvignon Rose Murviedro to wspaniałe wytrawne wino różowe. Odnajdziesz w nim intensywne aromaty czerwonych owoców z delikatną nutą pieprzu. Ciesz się tym delikatnym, eleganckim winem solo w letnie wieczory lub jako towarzysz białych mięs, sałatek, paelli czy owoców morza. Podawaj schłodzone w temperaturze od 6° do 8°C! Wino wegańskie.
Conde De Aliente Semi-Dulce Tinto. Dobrze zbudowane, hiszpańskie wino wyprodukowane ze szczepu Bobal. Wino charakteryzuje się owocowością i niewysoką kwasowością. Wyczuwalne przyjemne czerwonych i czarnych owoców, zwłaszcza jagód. Idealne do picia samo, jak również jako kompan do wszelkiego rodzaju deserów. Podawać w temperaturze 15-17 °C.
La Catedral Rioja Crianza. Przyjemna Rioja wyprodukowana ze szczepów Graciano, Mazuelo, Tempranillo. Nos z aromatami czerwonych owoców. W smaku wyczuwalne śliwki, wiśnia, czekolada i wanilia. Świetne z tapas, dojrzewającymi wędlinami hiszpańskimi (jamón serrano), oliwkami, patatas bravas, jagnięciną, wieprzowiną, tuńczykiem, daniami na bazie grzybów, serami. Relaksuj się w towarzystwie tej Rioja i znajomych.
Sericis Monastrell. Absolutny bestseller. Wino pochodzące z hiszpańskiego regionu Alicante. Wyprodukowane w 100% ze szczepu Monastrell. Leżakowało przez 12 miesięcy w dębowej beczce. Wino posiada intensywne aromaty dojrzałych, owoców, konfitury, kakao, kawy, wanilii i tostów. Wino wegańskie, nie zawierające składników pochodzenia zwierzęcego (często przy produkcji wina używa się białka kurzego w celu filtracji wina). Gdy spróbujesz wino Sericis to z bardzo dużym prawdopodobieństwem zostanie ono Twoim ulubionym wyborem na wiele okazji.
Estrella Vino Dulce Rosado. Wino ze słonecznej Hiszpanii z regionu Valencia. Wyprodukowane ze szczepu Muskat z dodatkiem odmiany Garnacha. Naturalna słodycz o aromatach truskawek, malin z charakterystycznym zapachem skórki pomarańczy i owocu lychee. Pełne, złożone. Podawać mocno schłodzone. Przyjemnie orzeźwiające. Polecamy podawać z deserami i świeżymi owocami. Wino stworzone z myślą o letnich wieczorach spędzonych na świeżym powietrzu.
Hazana Blanco Cosecha. Wspaniały przykład tzw. „białej Rioja”. Wino ze szczepów Viura, Garnacha Blanca i Malvasia Riojana dojrzewające we francuskim dębie. Wino złożone o dobrym balansie pomiędzy świeżymi aromatami jabłek, owoców cytrusowych, z dominującą nutą mandarynki, a aromatami pochodzącymi z dojrzewania w beczce jak masło czy drożdże.
Białe wino wytrawne. Odmiana Verdejo stała się w ostatnich latach najpopularniejszą białą odmianą winogron w Hiszpanii. Ma atrakcyjny owocowo-ziołowy aromat, który zapewnia świeży smak. Wino czyste i jasne jak hiszpańskie niebo. Posiada typowe dla Verdejo aromaty (jabłko, limonka, fenkuł, melon, grejpfrut) z nutą letnich kwiatów, tymianku, świeżo skoszonej trawy, agrestem i owocami tropikalnymi. Dobra kwasowość. Perfekcyjny produkt na letnie dni i wieczory. Ciesz się tym przyjemnym winem solo, lub w towarzystwie potraw na bazie ryżu (paella, risotto), pieczonych ryb, chrupiących sałat, świeżych serów czy owoców morza. Świetnie zagra z mulami z pietruszką!
Estrella Frizzante Blanco. Wino ze słonecznej Hiszpanii z regionu Valencia. Wyprodukowane ze szczepu Muskat. Naturalna słodycz o aromatach owoców gruszki, jabłka, pestowców i z charakterystycznym zapachem skórki pomarańczy i owocu lychee. Pełne, złożone. Podawać mocno schłodzone. Przyjemnie orzeźwiające. Polecamy podawać z deserami i świeżymi owocami. Wino stworzone z myślą o letnich wieczorach spędzonych na świeżym powietrzu.
Castillo De Olaya, Vino Tinto Semi-Seco. Hiszpańskie wino wyprodukowane jako blend różnych lokalnych szczepów o aromatach czerwonych i czarnych owoców. Idealne codzienne wino. Pasuje do wszelkiego rodzaju tapas, makaronów, pizzy. Idealne jako wino na wszelkiego rodzaju bankiety, wesela, wernisaże.
Cantal Verdejo Rueda to znakomite wino wykonane z „zielonego” szczepu Verdejo pochodzące z hiszpańskiego regionu Rueda. Średnioi intensywny aromat cytrusów, jabłka, gruszki, białych kwiatów z delikatnymi niuansami zielonych ziół. Dobra kwasowość i przyjemna mineralność w ustach. Długi finisz. Doskonałe wino do świeżych i lekkich dań – sałatek, carapssio z ryb lub owoców morza, lekkie makarony z warzywami, ale tak naprawdę jest to niezwykle uniwersalne wino, które nada się na każdą okazję. Warto mieć je schłodzone w lodówce na wypadek wizyty niespodziewanych gości!
Marques De Fuertigo White Semi Dry. Hiszpańskie wino o delikatnym aromacie i smaku jabłek oraz owoców cytrusowych z nutą miodu. Wino rekomendujemy na aperitif, do ryb, owoców morza i białego mięsa. Idealne codzienne wino. Będzie świetnym wyborem na wszelkiego rodzaju bankiety, wesela, wernisaże czy niezobowiązujące spotkania ze znajomymi.
Tarongino to połączenie pomarańczy i wina. W Walencji pomarańcza nazywa się „Taronja”, stąd też pochodzi nazwa produktu. Jest to pierwsze wino wyprodukowane w 100% z soku z grejpfruta (pomelo). Po osiągnięciu optymalnego punktu dojrzałości owoce grejpfruta zbierane są ręcznie. Dzięki takiej kontroli surowca otrzymujemy sok o dużej słodyczy i niskiej kwasowości, z dużą ilością minerałów. Po kontrolowanej naturalnej fermentacji w niskiej temperaturze produkt osiąga 7% gradację i jest przez kilka dni macerowany ze skórką owocu, co dodaje nowych aromatów. Jest to napój alkoholowy o najmniejszej kaloryczności spośród znanych na świecie. To napój naturalny, inny, elegancki i niepowtarzalny. Barwa bladoróżowa. Wyczuwalne aromaty cytrusowe (grejpfrutowe) z dodatkiem ziół oraz kopru włoskiego z nutami balsamicznymi. Idealna równowaga pomiędzy świeżością, słodyczą i lekko gorzkimi nutami. Zaleca się podawać bardzo zimne, w temperaturze około 5°C, jako aperitif, dodatek do lekkich posiłków lub deserów. Prawdziwy letni hit!
Manuel Manzaneque Nuestra Seleccion. Wino pochodzące z winniocy El Bonillo położonej 1080 metrów n.p.m. w Fica Elez posiadającej status Vino de Pago – najwyższej klasy hiszpańskich apelacji zarezerwowana dla pojedynczej winnicy. Charakterystyczny mikroklimat ma wpływ na wyjątkowość tego wina. Blend szczepów Cabernet Sauvignon, Merlot i Tempranillo dojrzewający 18 miesięcy w dębowej beczce. Aromaty dojrzałych czerwonych owoców, śliwek, wiśni, tostów z mineralnymi nutami. Bardzo długi finisz. Rewelacyjnie zachowana kwasowość. Dobre do wszelkiego rodzaju czerwonych mięs czy bardziej „mięsistych warzyw”. Dobrze będzie komponowało się również z twardymi serami. Idealne na prezent.
Martin Berdugo Barrica. Umieszczenie terminu „BARRICA” na etykiecie hiszpańskiego wina oznacza, że wino w procesie produkcji dojrzewało w dębowej beczce nie więcej niż 6 miesięcy. Martin Berdugo Barrica to wino pochodzące z rodzinnej, niedużej winnicy wyprodukowane w 100% z ze szczepu Tinto Fino (Tempranillo). Wino nadal świeże o aromatach owoców leśnych, śliwek, jeżyn, ale jednocześnie już z delikatnymi akcentami dymno-waniliowymi. Idealne na kolację gdzie będzie serwowane mięso.