Wino półwytrawne. Tarongino to połączenie pomarańczy i wina. W Walencji pomarańcza nazywa się „Taronja”, stąd też pochodzi nazwa produktu. Jest to pierwsze wino wyprodukowane w 100% z soku pomarańczowego. Po osiągnięciu optymalnego punktu dojrzałości pomarańcze zbierane są ręcznie. Dzięki takiej kontroli surowca otrzymujemy sok o dużej słodyczy i niskiej kwasowości, z dużą ilością minerałów. Po kontrolowanej naturalnej fermentacji w niskiej temperaturze produkt osiąga 7% gradację i jest przez kilka dni macerowany ze skórką pomarańczową, co dodaje mu cytrusowych aromatów. Jest to napój alkoholowy o najmniejszej kaloryczności spośród znanych na świecie. To napój naturalny, inny, elegancki i niepowtarzalny. Jasnobursztywnowy kolor ze złotymi refleksami. Wyczuwalne aromaty cytryny połączone z lekkimi nutami pigwy, miodu i kwiatu pomarańczy. Zaleca się podawać bardzo zimne, w temperaturze około 5°C, jako aperitif, dodatek do lekkich posiłków lub deserów. Prawdziwy hit na lato!
Terre Di Mario Vino Rosato. Dobre włoskie wino różowe czyli charakteryzujące się świetną relacją jakość-cena. Świeże wino o aromatach czerwonych owoców i kwiatu rózy. Wino off-dry gdzieś pomiędzy wytrawnym, a półwytrawnym. Dobre do picia solo, jak również jako partner do delikatnych dań warzywnych z ryżem, sałatek, krewetek, muli, ryb, kurczaka czy indyka. Sprawdzi się idealnie również jako wino na imprezę czy wesele.
Falceri Spumante Moscato. Wino musujące słodkie. Intensywny, przyjemny, owocowy nos z dominującymi nutami moreli i brzoskwini. W ustach wyczuwalna dobrze wyważona kwasowość, która niweluje poziom cukru i daje uczucie orzeźwienia. Przyjemny aromatyczny finisz z subtelnym tchnieniem miodu sprawia, że wino idealnie komponuje się z wszelkimi deserami. Obniżona zawartość alkoholu 7% sprawi, że będzie to idealny partner do wszelkiego rodzaju urodzinowych tortów podczas letnich przyjęć.
Pomarańczowe wino wytrawne. Wina pomarańczowe zawdzięczają swój kolor długiej maceracji (kontakt skórek z moszczem). Proces produkcji jest podobny do produkcji win czerwonych – z tą różnicą, że z białych odmian winogron. Wino dojrzewało w beczkach przez 12 miesięcy. W nosie wyraźne aromaty jabłka, kandyzowanych owoców, skórki pomarańczy, suszonej śliwki i moreli. W ustach o dobrej strukturze i średniej kwasowości. Podawać z całą gamą dań kuchni wegeteriańskiej oraz wegańskiej. Wspaniałe z wszelkiego rodzaju kaszami oraz roślinami strączkowymi. Odkryj (mało nadal znaną), cudowną Słowenię – zdecydowanie warto! Wino wegańskie.
Villa Loren Icy Spumante. Wino musujące półwytrawne. Przyjemna, świeża owocowość i zapach owoców egzotycznych. Na podniebieniu jest miękkie i kremowe. Wino sprawdzi się zarówno jako aperitif, solo podczas niezobowiązujących spotkań z przyjaciółmi, partner do deserów podczas przyjęć czy wino do wznoszenia toastów. Bardzo przyjemne i uniwersalne.
Audentia Cabernet Sauvignon Rose Murviedro to wspaniałe wytrawne wino różowe. Odnajdziesz w nim intensywne aromaty czerwonych owoców z delikatną nutą pieprzu. Ciesz się tym delikatnym, eleganckim winem solo w letnie wieczory lub jako towarzysz białych mięs, sałatek, paelli czy owoców morza. Podawaj schłodzone w temperaturze od 6° do 8°C! Wino wegańskie.
Białe wino wytrawne. Orzeźwiające wino wyprodukowane ze szczepu Verdejo, które dojrzewało przez 8 miesiący na osadzie (sur lie) co nadaje winu elegancką, delikatną, kremową teksturę. Aromaty cytrusowo-ziołowe typowe dla odmiany. Doskonale pasuje do dań z owocami morza, ryb i dań kuchni wegetariańskiej. Przyjemne, lekkie, eleganckie – kwintesencja dobrego białego wina!
Białe wino półwytrawne. Wspaniałe wino musujące zamknięte w puszce. Najlepiej pij schłodzone prosto z puszki. Idealne na wycieczki i pikniki plenerowe. Wygodnie i smacznie! 6-PACK 200ml
Murviedro Arts de Luna. Bezalkoholowe, wytrawne wino musujące. Aromatyczne z orzeźwiającymi nutami owoców tropikalnych, takich jak marakuja i cytrusy. Na podniebieniu bogate, kremowe, ale jednocześnie świeże, owocowe z lekko słodkim akcentem. Idealna propozycja dla osób ograniczających lub rezygnujących ze spożycia alkoholu (w tym m.in. kobiet ciężarnych czy młodych mam), które mają ochotę na spędzanie czasu z przyjaciółmi lub na romantyczny wieczór przy kieliszku wina. Dla stęsknionych smakiem schłodzonego białego wina w letnie upały. Wino świetnie się sprawdzi np. na baby shower! Wino wegańskie.
Francis Coppola Rosso Bianco Chardonnay to klasyczny przykład dobrze zrobionego typowego kalifornijskiego Chardonnay. Nos o aromacie owoców tropikalnych, bananów, pestkowców, ananasa , mandarynki w połączeniu z gruszką, jabłkiem i delikatną wanilią. Na osobowość tego wina składają się jego kremowa konstytencja, zachwyacjące owocowe aromaty i świeża kwasowość. Rozkoszuj się tym białym winem z Kalifornii od reżysera „Ojca Chrzestnego” ze świeżym sushi, sashimi, lekkim, białym mięsem w kremowym sosie bądź daniami rybnymi.
Nagrody dla Rosso & Bianco Chardonnay:
Złoto 2016 Towarzystwo Orange County
Srebro i 88 punktów 2016 Los Angeles IWSC
Cantal Verdejo Rueda to znakomite wino wykonane z „zielonego” szczepu Verdejo pochodzące z hiszpańskiego regionu Rueda. Średnioi intensywny aromat cytrusów, jabłka, gruszki, białych kwiatów z delikatnymi niuansami zielonych ziół. Dobra kwasowość i przyjemna mineralność w ustach. Długi finisz. Doskonałe wino do świeżych i lekkich dań – sałatek, carapssio z ryb lub owoców morza, lekkie makarony z warzywami, ale tak naprawdę jest to niezwykle uniwersalne wino, które nada się na każdą okazję. Warto mieć je schłodzone w lodówce na wypadek wizyty niespodziewanych gości!
Tarongino to połączenie pomarańczy i wina. W Walencji pomarańcza nazywa się „Taronja”, stąd też pochodzi nazwa produktu. Jest to pierwsze wino wyprodukowane w 100% z soku z grejpfruta (pomelo). Po osiągnięciu optymalnego punktu dojrzałości owoce grejpfruta zbierane są ręcznie. Dzięki takiej kontroli surowca otrzymujemy sok o dużej słodyczy i niskiej kwasowości, z dużą ilością minerałów. Po kontrolowanej naturalnej fermentacji w niskiej temperaturze produkt osiąga 7% gradację i jest przez kilka dni macerowany ze skórką owocu, co dodaje nowych aromatów. Jest to napój alkoholowy o najmniejszej kaloryczności spośród znanych na świecie. To napój naturalny, inny, elegancki i niepowtarzalny. Barwa bladoróżowa. Wyczuwalne aromaty cytrusowe (grejpfrutowe) z dodatkiem ziół oraz kopru włoskiego z nutami balsamicznymi. Idealna równowaga pomiędzy świeżością, słodyczą i lekko gorzkimi nutami. Zaleca się podawać bardzo zimne, w temperaturze około 5°C, jako aperitif, dodatek do lekkich posiłków lub deserów. Prawdziwy letni hit!
La Calla Appassimento Rosso to czerwone, skoncentrowane, wytrawne wino włoskie wyprodukowane z odmian Negroamaro, Merlot, Primitivo. Odpowiednio późne zbiory winogron nadają charakterystyczne nuty dojrzałych i suszonych owoców, zwłaszcza takich jak śliwki i rodzynki. Dodatkowo lekkie starzenie wina w dębowych beczkach uzupełnia nos o przyjemne nuty czekolady i przypraw, które czynią to wino harmonijnym i zrównoważonym, przyjemnym i dojrzałym.
Wino wyprodukowane w 100% z gron Chardonnay pochodzących z winnic uprawianych w sposób zrównoważony we francuskim regionie Burgundia. Właściwie to tylko sztywny podział apelacji sprawia, że na etykiecie nie ma napisu „Chablis” – dzięki czemu możemy cieszyć się stylem tego najbardziej wyrafinowanego francuskiego wina w bardziej „ludzkiej” cenie. Niezwykle mineralne, o pięknych aromatach białych kwiatów, cytryny i mandarynki. Na podniebieniu więcej cytrusów i dodatkowe aromaty zielonego jabłka, prowadzące do pikantnej kwasowości i zdecydowanej mineralności. Idealnie pasuje do ceviche, sushi, letnich sałatek czy ostrtyg! Wino wegańskie.
Ispritz Frizzante L’aperitivo to doskonały, gotowy koktajl musujący na bazie wina w stylu Aperola wyprodukowany we Włoszech. Zainspirowany typowym weneckim aperitifem jest wyważoną mieszanką słodyczy pomarańczy i niepowtarzalnej goryczy ziół, gwarantującą niezapomniane doznania smakowe. Wystarczy, że dodasz kruszony klód lub kostki lodu i vola! drink jest gotowy! idealny na spotkania ze znajomymi w sezonie wiosenno-letnim!
Czerwone wino wytrawne. Wyjątkowe wino, które powstało z winogron pochodzących z winni starszych niż 100 lat (sprzed filoksery – plagi mszyc, która drugiej połowie XIX wieku praktycznie doszczętnie zrujnowała winnice w całej Europie). 100% Tempranillo, starzone przez 8 miesięcy w beczce. W nosie jest intensywne i bogate, podkreślając dojrzałe czerwone i czarne owoce nutami skóry i lukrecji. Nazwa wina nie jest przypadkowa – „Totem reprezentuje filary, tradycję i wartości społeczeństwa, symbolizując ochronę przed złem i zagrożeniami. Jakby to była siła totemiczna, nasze stuletnie winorośle, odporne na najbardziej przerażające szkodniki, dostarczają wina, które przywołuje aromat i smak autentyczności”.
Miraval Rose Studio to wytrawne wino różowe, które jest blendem szczepów takich jak Cinsault, Grenache, Rolle, Tibouren. Wino zachyca swym jasnoróżowym kolor z pastelowymi refleksami. Przyjemny nos ukazujący bukiet aromatów czerwonych jagód i kwiatu wiśni. Na podniebieniu pełne, żywe, z wyraźnym posmakiem czerwonej pomarańczy i czerwonej porzeczki oraz z doskonale zrównoważoną mineralnością i lekką nutą goryczy. Długi, soczysty finisz jest pięknym dopełnieniem tego niezwykle eleganckiego wina. Będzie to idealne wino w sezonie wiosenno letnim.
Czerwone wino wytrawne. Wspaniałe portugalskie wino pochodzące z regionu Lisboa. Blend regionalnych szczepów: Tinto Roriz, Syrah i Alicante Bouschet. Starzone w beczce z dębu amerykańskiego przez 6 miesięcy. Nos z wyczuwalnymi nutami wiśni, owoców leśnych, ciemnej czekolady, tytoniu, dymu i cygara, przeplecione aromatami przypraw i kwiatów. W ustach zrównoważone, ze średnią kwasowością i miękkimi taninami, trwałe, z harmonijnym finiszem. Doskonale komponujące się z cięższymi potrawami mięsnymi, ciemnymi sosami i warzywami z grilla. Idealne na kolację ze znajomymi lub na uniwersalny prezent.
Białe wino wytrawne. Szczep Furmint. Wino naturalne, niefiltrowane, dojrzewające na osadzie w beczkach barrique przez 6 miesięcy. Nos aromatyczny, bogaty w nuty mineralne oraz cytrusowe, z zaznaczonym jabłkiem, sianem i lekką nutą pieprzu. W ustach niezwykle świeże, rześkie, o średniej kwasowości, mineralne. Podawać z rybami, drobiem czy pikantnymi potrawami. Odkryj (mało nadal znaną), cudowną Słowenię – zdecydowanie warto! Wino wegańskie.
Musujące wino wytrawne. Słoweński blend szczepów Chardonnay, Welschriesling, Sauvignon Blanc. Wino pétillant-naturel – bez wtórnej fermentacji, butelkowane jeszcze przed zakończeniem fermentacji pierwotnej, bez usuwania osadu drożdżowego. Winogrona zbierane ręcznie. Wino dojrzewało na osadzie w butelce. W nosie jak i w ustach przywołuje skojarzenie dojrzałego jabłka, gruszki, pomelo, pomarańczy i truskawki. W ustach wyczuwalna soczysta kwasowość z długim, słonym, mineralnym finiszem. Bardzo ciekawa propozycja na wszelkie spotkania towarzyskie i imprezy w gronie znajomych. Wino wegańskie.
Francis Coppola Rosso Bianco Cabernet Sauvignon od Francisa Forda Coppoli to bogata kombinacja owoców i przypraw. Aromaty wanilii, czarnej wiśni i pieprzu mieszają się z bogatymi aromatami wanilii, tostów, fiołków, anyżu i karmelu. Średnia, zrównoważona kwasowość i garbniki harmonizują te składniki, tworząc wyjątkowe i niezapomniane Cabernet Sauvignon. Część wina dojrzewała 12 miesięcy w beczce
z dębu francuskiego i amerykańskiego. Wino dobrze zbalansowane z miękkimi taninami, polecane do grillowanego mięsa, gulaszu i kremowych dań z makaronu. Będzie to idealne wino do kolacji ze znajomymi!
Cosecha Tardia Norton Dulce . Naturalnie słodkie wino wyprodukowane z gron Merlot. Aromaty czerwonych owoców, a zwłaszcza świeżych malin. W ustach elegancka kwasowość równoważąca słodycz wina, subtelność, złożoność i długi finisz. Serwuj je mocno
schłodzone. Idealne w towarzystwie deserów, twardych serów i czekolady. Cosecha Tardia Norton Dulce to wino na każdą okazję.
Eleganckie, francuskie, wytrawne wino białe od znakomitego producenta André Lurton, który jest obecnie jednym z trzech największych właścicieli gruntów w Bordeaux, (posiadającym ponad 1556 akrów). Wino średnio intensywne o aromatach białych owoców, brzoskwini, grejpfruta z delikatną maślaną nutą. Na podniebieniu dobrze zrównoważone, świeże z przyjemną strukturą typową dla Sauvignon Blanc. Wyczuwalne nuty owoców pestkowych (brzoskwinia, morela), a także brioche. Wino świetnie się sprawdzi w towarzysztwie m.in. terriny z łososiem, owoców morza czy dań kuchni wegetariańskiej.
DNA Signature Gran Astro. Wino czerwone wytrawne. Wyprodukowane ze starannie wyselekcjonowanych winogron Tempranillo z regionu Rioja Alta i doliny rzeki Iregua. Dojrzewało przez 14 miesięcy w beczkach z dębu amerykańskiego oraz minimum 6 miesięcy w butelce przed wypuszczeniem na rynek. Nos bogaty w aromaty dojrzałej śliwki, wiśni oraz nuty wanilii, tostu i kokosa. W ustach średnio zbudowane, miękkie, z harmonijnie zintegrowanymi taninami i wyraźną słodyczą. Długie, eleganckie zakończenie. Świetne z tapas, dojrzewającymi wędlinami hiszpańskimi (jamón serrano), oliwkami, patatas bravas, jagnięciną, wieprzowiną, tuńczykiem, daniami na bazie grzybów, serami. Relaksuj się z tą niezobowiązującą Rioja z przyjaciółmi!