Wino półwytrawne. Tarongino to połączenie pomarańczy i wina. W Walencji pomarańcza nazywa się „Taronja”, stąd też pochodzi nazwa produktu. Jest to pierwsze wino wyprodukowane w 100% z soku pomarańczowego. Po osiągnięciu optymalnego punktu dojrzałości pomarańcze zbierane są ręcznie. Dzięki takiej kontroli surowca otrzymujemy sok o dużej słodyczy i niskiej kwasowości, z dużą ilością minerałów. Po kontrolowanej naturalnej fermentacji w niskiej temperaturze produkt osiąga 7% gradację i jest przez kilka dni macerowany ze skórką pomarańczową, co dodaje mu cytrusowych aromatów. Jest to napój alkoholowy o najmniejszej kaloryczności spośród znanych na świecie. To napój naturalny, inny, elegancki i niepowtarzalny. Jasnobursztywnowy kolor ze złotymi refleksami. Wyczuwalne aromaty cytryny połączone z lekkimi nutami pigwy, miodu i kwiatu pomarańczy. Zaleca się podawać bardzo zimne, w temperaturze około 5°C, jako aperitif, dodatek do lekkich posiłków lub deserów. Prawdziwy hit na lato!
Secret Coast Sauvignon Blanc. Absolutny bestseller. Znakomite, jakościowe, nowozelandzkie Sauvignon Blanc z winnic regionu Malborough. Fermentacja w zbiornikach ze stali nierdzewnej. Wino posiadające wszystkie cechy nowozelandzkiego Sauvignon Blanc: orzeźwiające, żywe, niezwykle aromatyczne. Aromaty owoców tropikalnych, ananasa, mango, papai, marakui, cytrusów, agrestu i białej porzeczki. Przyjemnie mineralne. Sauvignon Blanc, które stanie się winem, do którego wracasz, po które sięgniesz ponownie zawsze gdy będziesz niezdecydowany, a będziesz chciał się napić czegoś dobrego.
Villa Maria Blush Sauvignon. Nowatorskie podejście do Sauvignon Blanc – poprzez zarumienienie go (blush) kupażując z odrobiną Merlot. Zatem jest to wino różowe, które nie powstaje w sposób tradycyjny z czerwonych gron na skutek maceracji (kontaktu ze skórkami dzięki czemu nabiera różowej barwy), ale poprzez zmieszanie Sauvignon Blanc z Merlot. W efekcie uzyskujemy bardzo ciekawy produkt. Wino jest pełene świeżych aromatów cytrusów, owoców egzotycznych, agrestu w połączeniu z czerwonymi owocami takimi jak poziomki, truskawki i żurawina. Niesamowity aperitif oraz wspaniały towarzysz do wielu letnich potraw m.in. do białych mięs, ryb, sałat, warzyw, dań wegańskich.
Castel Firmian Fildirose Pinot Grigio. Winogrona szczepu Pinot Grigio mają szaro-różowy kolor, stąd też przy dłuższej maceracji możemy z tego szczepu uzyskać wino różowe. Wino, które polecamy jest tego wspaniałym przykładem. W nosie wyczuwalne armaty czerwonych owoców, grejpfruta, delikatnych kwiatów oraz nut mineralnych. Bardzo przyjemne wino. Idealne do wiosenno-letniego lunchu jak również umili każdy ciepły wieczór.
Reserva Da Familia. Totalny bestseller. Znakomity portugalski blend szczepów Castelao, Tinta Roriz, Alicante Bouschet pochodzący z regiony Lisboa. Dojrzewało 4 miesiące we francuskiej dębowej beczce. Intensywne aromat owoców leśnych, czekolady zbalansowane delikatnymi aromatami przypraw. Dobrze zbudowane, pozostawia bardzo trwały finisz. Wino, które sprawdzi się dosłownie zawsze i wszędzie, na darmo szukać takich, którym nie posmakuje. Produkt, który na stałe zagości w twojej „ścisłej liście” win, do których wracasz aby mieć pewność, że wypijesz coś co lubisz. Zamów Reserva da Familia i dziel się szczęściem z najbliższymi.
Cava Flor De Raim White Brut. Katalońskie wino musujące wyprodukowane metodą tradycyjną. Blend szczepów Macabeo i Parellada. Aromaty cytrusów, zielonego jabłka, brzoskwini z delikatną drożdżową nutą. Niezwykle odświeżające. Propozycja dobra zarówno na aperitif, jak również do wszelkiego rodzaju miękkich serów, przekąsek tapas, ryb, owoców morza, lekkich dań na bazie warzyw i ryżu. Sprawdzi się wspaniale na spotkaniach ze znajomymi i do wznoszenia toastów!
Terre Di Mario Vino Rosato. Dobre włoskie wino różowe czyli charakteryzujące się świetną relacją jakość-cena. Świeże wino o aromatach czerwonych owoców i kwiatu rózy. Wino off-dry gdzieś pomiędzy wytrawnym, a półwytrawnym. Dobre do picia solo, jak również jako partner do delikatnych dań warzywnych z ryżem, sałatek, krewetek, muli, ryb, kurczaka czy indyka. Sprawdzi się idealnie również jako wino na imprezę czy wesele.
Feudo Arancio Nero D’Avola. Wspaniała czerwona Sycylia, w której się zakochasz. Wino będące synonimem dobrej relacji jakość-cena. Wino wyprodukowane ze szczepu Nero d’Avola dojrzewające przez 6 miesięcy w beczce. W nosie aromaty odzwierciedlające sycylijski słoneczny klimat – dojrzałe czarne porzeczki, śliwki, truskawki, wiśnie, jagody uzupełnione delikatnymi nutami dębu, wanilii, czekolady. Wino, które rekomendujemy mieć zawsze w zanadrzu w domowych zasobach, bowiem jest przyjemne, niezobowiązujące, zrównoważone i niezwykle uniwersalne. Piękna etykieta z motywem arabeski jest tylko dodatkowym argumentem, aby podarować je bliskiej osobie na prezent.
Carmen Reserve Carmenere. Viña Carmen to pierwsza i najstarsza winnica w Chile. Nazwa „Premier 1850” odnosi się do historii winnicy i podkreśla szerokie doświadczenie, składające się na końcowy efekt – oferowane przez nas wyjątkowe wino. Carménère jest reprezentatywnym winem tej charakterystycznej odmiany Chile, aromatycznie zdominowanej przez czerwone i czarne owoce oraz przyprawy. Jest bardzo łatwe do picia, a jednocześnie bardzo wszechstronne w łączeniu z potrawami. Idealne zwłaszcza do jagnięciny, makaronów, gulaszy, dojrzałych serów.
Cava Flor De Raim White Semi Seco. Katalońskie wino musujące wyprodukowane metodą tradycyjną. Blend szczepów Macabeo i Parellada. Aromaty cytrusów, zielonego jabłka, brzoskwini z delikatną drożdżową nutą. Niezwykle odświeżające. Propozycja dobra zarówno na aperitif, jak również do wszelkiego rodzaju miękkich serów, przekąsek tapas, ryb, owoców morza, lekkich dań na bazie warzyw i ryżu. Sprawdzi się wspaniale na spotkaniach ze znajomymi i do wznoszenia toastów!
Domo Passiamo Primitivo. Wino w limitowanej edycji ze szczepu Primitivo. Poddane w procesie produkcji specjalnej fermentacji poprzez dodanie później zbieranych podsuszonych gron co sprawia, że wino ma bardziej intensywny kolor, bogatszą paletę aromatów i wyraźnie zaznaczoną słodycz. W nosie wyraźny zapach jeżyny, suszonej śliwki, wiśni, czereśni, ciemnej czekolady. Równowaga pomiędzy łagodnymi taninami, kwasowością a przyjemną słodyczą z podsuszanych winogron. Czerwone wino nada się idealnie na kolację ze znajomymi w połączeniu z wołowiną, dziczyzną, wieprzowiną, twardymi serami czy makaronami.
Villa Maria Sauvignon Blanc. Sauvignon Blanc wyprodukowany przez Villa Maria – najczęściej nagradzaną nowozelandzką winnicę na świecie. Winogrona użyte do produkcji tego wina pochodzą z regionu Marlborough. Kwintesencja dobrego, nowozelandzkiego Sauvignon Blanc. Aromaty dojrzałego agrestu, passiflory, limonki, marakui, kiwi, jabłek, cytrsów, egzotycznych ziół i świeżo skoszonej trawy. Rześkie, orzeźwiające, stworzone aby cieszyć się życiem w sezonie wiosenno-letnim. To wino będzie doskonałym wyborem dla miłośników białych win o wyrazistym charakterze, którzy cenią sobie świeżość i naturalne pochodzenie produktów. Pij samo, z owocami morza, kozim serem, warzywnym risotto, sałatkami, makaronami z pesto, chudym białym mięsem.
Tarongino to połączenie pomarańczy i wina. W Walencji pomarańcza nazywa się „Taronja”, stąd też pochodzi nazwa produktu. Jest to pierwsze wino wyprodukowane w 100% z soku z grejpfruta (pomelo). Po osiągnięciu optymalnego punktu dojrzałości owoce grejpfruta zbierane są ręcznie. Dzięki takiej kontroli surowca otrzymujemy sok o dużej słodyczy i niskiej kwasowości, z dużą ilością minerałów. Po kontrolowanej naturalnej fermentacji w niskiej temperaturze produkt osiąga 7% gradację i jest przez kilka dni macerowany ze skórką owocu, co dodaje nowych aromatów. Jest to napój alkoholowy o najmniejszej kaloryczności spośród znanych na świecie. To napój naturalny, inny, elegancki i niepowtarzalny. Barwa bladoróżowa. Wyczuwalne aromaty cytrusowe (grejpfrutowe) z dodatkiem ziół oraz kopru włoskiego z nutami balsamicznymi. Idealna równowaga pomiędzy świeżością, słodyczą i lekko gorzkimi nutami. Zaleca się podawać bardzo zimne, w temperaturze około 5°C, jako aperitif, dodatek do lekkich posiłków lub deserów. Prawdziwy letni hit!
Pomarańczowe wino wytrawne. Wina pomarańczowe zawdzięczają swój kolor długiej maceracji (kontakt skórek z moszczem). Proces produkcji jest podobny do produkcji win czerwonych – z tą różnicą, że z białych odmian winogron. Wino dojrzewało w beczkach przez 12 miesięcy. W nosie wyraźne aromaty jabłka, kandyzowanych owoców, skórki pomarańczy, suszonej śliwki i moreli. W ustach o dobrej strukturze i średniej kwasowości. Podawać z całą gamą dań kuchni wegeteriańskiej oraz wegańskiej. Wspaniałe z wszelkiego rodzaju kaszami oraz roślinami strączkowymi. Odkryj (mało nadal znaną), cudowną Słowenię – zdecydowanie warto! Wino wegańskie.
Carmen Insigne Carmenere. Dobre chilijskie wino czyli charakteryzujące się świetną relacją jakość-cena. Bardzo reprezentatywny przykład emblematycznej odmiany winogron z Chile – Carmenere. Intensywna i głęboka rubinowo-czerwona barwa z fioletowymi refleksami. Aromat zdominowany przez bukiet czerwonych i czarnych owoców, takich jak truskawki, wiśnie i jagody z nutą wanilii, cassis i przypraw. Wino uniwersalne, dobrze się komponuje z szeroką gamą potraw. Dobry wybór „w ciemno” gdy odwiedzamy znajomych lub gościmy ich u siebie.
Fado Friendship Reserva D’Amizade. Wspaniałe portugalskie wino pochodzące z regionu Lisboa. Blend szczepów regionalnych: Castelao, Tinta Roriz i Alicante Bouchet. Dojrzewało 8 miesięcy we francuskiej dębowej beczce. Aromaty ciemnych owoców, sliwki, wiśni, wanilii z delikatną wanilią i odrobioną przypraw. Wino oddaje klimat portugalskich wieczorów z muzyką Fado w tle – prawdziwy smak Portugalii! Pij je z grillowanymi mięsami i warzywami, delikatnymi serami, włoskimi makaronami.
Val Saint Pierre Viognier. Dobre białe francuskie wino czyli takie, które znakomicie wypada w relacji jakość-cena. Bardzo przyjemne wino wyprodukowane w 100% ze szczepu Viognier. Aromaty owoców pestkowych (morela, brzoskwinia), tropikalnych (mango, ananas, marakauja) oraz wiosennych kwiatów. Wyraźna kwasowość. Niezwykle orzeźwiające. Wino, które Cię zachwyci. Pij je solo lub w towarzystwie dań z rybą, białym mięsem, lekkich dań kuchni azjatyckiej.
Carmen Insigne Sauvignon Blanc. Dobre chilijskie wino czyli charakteryzujące się świetną relacją jakość-cena. Kolor jasnozielono-żółty. Bardzo wyrazisty, mineralny nos oferuje cytrusowe aromaty przypominające grejpfruta i skórkę cytryny. Podniebienie jest bardzo świeże, a wyraźna kwasowość prowadzi do cudownie soczystego i trwałego finiszu. Doskonałe jako aperitif, do skorupiaków (zwłaszcza ostryg i krewetek), dań warzywnych (zwłaszcza pomidorów), sałatek, koziego sera. Niezobowiązujące wino na wszelkiego rodzaju spotkania.
Carmen Insigne Chardonnay. Dobre chilijskie wino czyli charakteryzujące się świetną relacją jakość-cena. Jasna, złocistożółta barwa. W nosie świeże z aromatami miodu, brzoskwini, bananów, z lekką nutą cytrusów, elegancko uzupełnione delikatnymi słodkimi nutami wanilii i karmelu pochodzącymi z beczki. Dobrze zbalansowane, niezwykle uniwersalne wino. Idealne do tłustszych ryb, takich jak łosoś czy halibut a także do skorupiaków. Dobrze komponuje się również z makaronami, białymi mięsami, sałatkami i łagodnymi serami. Klasyczny przykład dobrego nowoświatowego Chardonnay.
Las Colinas Del Ebro Syrah/Garnacha. Hiszpańskie wino wyprodukowane w całości z pierwszego tłoczenia stąd intensywny owocowy aromat i słodka struktura tanin. Skoncentrowane, dobrze zbalansowane. Krótki kontakt z dębem (2 miesiące) dodaje złożoności. Wino będzie idealnym kompanem do obiadu, włoskich makaronów, risotto czy paelli.
Estrella Vino Blanco Dulce De Moscatel. Wino ze słonecznej Hiszpanii z regionu Valencia. Wyprodukowane ze szczepu Muskat. Naturalna słodycz o aromatach owoców brzoskwini, moreli z charakterystycznym zapachem skórki pomarańczy i owocu lychee. Pełne, złożone. Podawać mocno schłodzone. Przyjemnie orzeźwiające. Polecamy podawać z deserami i świeżymi owocami. Wino stworzone z myślą o letnich wieczorach spędzonych na świeżym powietrzu.
Collezione Falceri Riondo Prosecco Brut. Znakomite, świeże Prosecco o aromatach soczystego jabłka, gruszki, moreli i kwiatu akacji. W smaku jest rześkie i orzeźwiające, z dobrze zrównoważoną kwasowością. Pij je podczas spotkań z przyjaciółmi lub partnerem samo, w towarzystwie przekąsek, grillowanego drobiu bądź ryb czy owoców morza. Wysokojakościowe Prosecco to doskonałe wino na wiele okazji, takie jak imprezy, romantyczne wieczory czy spotkania rodzinne. Wino to świetnie sprawdzi się jako aperitif czy do lekkich dań, takich jak sałatki, dania na bazie delikatnych warzyw, ryb, owoców morza, owoce morza, sushi czy miękkich serów.
La Catedral Rioja Crianza. Przyjemna Rioja wyprodukowana ze szczepów Graciano, Mazuelo, Tempranillo. Nos z aromatami czerwonych owoców. W smaku wyczuwalne śliwki, wiśnia, czekolada i wanilia. Świetne z tapas, dojrzewającymi wędlinami hiszpańskimi (jamón serrano), oliwkami, patatas bravas, jagnięciną, wieprzowiną, tuńczykiem, daniami na bazie grzybów, serami. Relaksuj się w towarzystwie tej Rioja i znajomych.