wino białe
- PREMIUMVEGANORGANIC
- NOWE
- ORGANIC
- NOWE
-
-
NOWEVEGAN
-
PREMIUM
-
-
-
-
-
PREMIUM
-
PREMIUMVEGANORGANIC
-
-
-
-
-
-
PREMIUM
-
PREMIUM
-
NOWE
-
-
-
ORGANIC
-
PREMIUM
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
PREMIUM
-
-
-
-
-
PREMIUM
-
PREMIUM
-
-
-
-
-
PREMIUM
-
-
-
-
PREMIUM
-
-
-
PREMIUM
-
-
-
PREMIUM
-
-
-
-
PREMIUM
-
PREMIUM
-
-
-
-
ORGANIC
-
-
-
-
PREMIUM
-
-
PREMIUM
-
ORGANIC
-
PREMIUM
-
-
-
PREMIUM
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
PREMIUM
-
PREMIUM
-
-
PREMIUM
-
PREMIUM
-
-
-
VEGANORGANIC
-
-
-
NOWE
-
-
-
-
PREMIUM
-
-
-
PREMIUM
-
-
-
PREMIUM
-
-
PREMIUM
-
-
PREMIUM
-
-
PREMIUM
-
ORGANIC
-
-
-
-
PREMIUM
-
-
-
NOWE
-
-
-
ORGANIC
-
inne WINA, które mogą ciĘ zainteresować
Wino białe wytrawne to wina fermentowane bez kontaktu ze skórką (sok z winogron jest od razu oddzielany od moszczu), którego poziom cukru resztkowego nie przekracza 4 gramów na litr. Wina białe produkowane są przede wszystkim w chłodniejszym klimacie, gdzie okres wegetacji winorośli jest krótszy, a dobowe amplitudy temperatur są duże. Wina białe produkowane są z tysięcy różnych szczepów, przy czym najbardziej rozpowszechnione to Chardonnay (kiedyś powstał nawet ruch ABC – Anything But Charodonnay manifestując przesyt win produkowanych z tego szczepu), Sauvignon Blanc, Riesling, Gewurztraminer, Pinot Gris.